Irina Begu s-a calificat în turul doi la Indian Wells şi joacă la dublu, în această seară, cu Simona Halep

Irina Begu (36 WTA) s-a calificat, miercuri noapte, în turul doi al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, impunându-se într-o oră şi 45 de minute în faţa Alexandrei Krunic (47 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1. Irina Begu va joaca la dublu cu Simona Halep, în această seară.

678 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat în turul doi la Indian Wells şi joacă la dublu, în această seară, cu Simona Halep

Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul doi la Indian Wells

Partenera de dublu a Simonei Halep din "Paradisul Tenisului" a ajuns astfel la cinci victorii în set decisiv pe 2018. În acest an, doar Petra Kvitova a reuşit să câştige un set trei în faţa Irinei. Begu va juca pentru un loc în turul trei împotriva fostului număr unu mondial, Karolina Pliskova (5 WTA, calificată automat în turul doi).

Românca a început meciul greoi, însă şi-a impus treptat superioritatea de pe linia de fund a terenului, dominând apoi net finalul de partidă. În turul doi, Begu are şansa revanşei în faţa jucătoarei care o elimina la ediţia 2017 a turneului de la indian Wells, în faza şaisprezecimilor (tur trei).

Startul partidei, anticipat de abandonul subit, la jumătatea setului întâi, din meciul masculin de pe tabloul de calificare programat înainte, a surprins-o parcă pe Irina Begu. Românca a ieşit de la cabine fără primul serviciu şi a fost aspru pedepsită de sportiva din Serbia. În primul game al meciului, Begu nu trimis în teren niocio primă minge, iar Krunic a apăsat acceleraţia, trimiţând un semnal de alarmă direct de la primul punct, printr-un retur câştigător. Profitând apoi de două duble greşeli ale româncei, Krunic şi-a trecut în cont break-ul, iar mai departe s-a desprins rapid pe tabelă, la 2-0, servind impecabil.

Irina s-a regrupat rapid şi, cu un serviciu mai percutant, a răspuns cu propriul game la zero pe lansare. Sub privirile căpitanului-nejucător al echipei de FED Cup, Florin Segărceanu, Begu a reuşit o super-revenire în game-ul şase, cu trei puncte câştigate la rând pe retur, impunându-şi superioritatea de pe linia de fund a terenului. A ratat de puţin ţinta la egalitate, iar Krunic a păstrat avantajul break-ului. Cu această nouă răsturnare a balanţei încrederii, Begu a suferit un nou scurt-circuit la serviciu, a oferit o nouă minge de break prin a treia dublă greşeală a meciului, iar Krunic şi-a dublat avantajul, oferindu-şi şansa de a servi pentru închiderea manşei, la scorul de 5-2. A fost rândul Alexandrei Krunic să ezite şi să piardă un game în care a reuşit lovitura mai spectaculoasă - un passing pe diagonală prin care a egalat la 30, Irina fructificând a doua minge de break avută. Eleva lui Artemon Apostu Efremov nu a dus însă lucrurile mai departe: sârboaica a pus presiune din nou, contra serviciului, cu o lovitură amortizată la care Irina nu a avut răspuns, apoi cu returul, până în punctul în care Begu a cedat setul, cu o nouă dublă greşeală - a patra a partidei.

Krunic a început autoritar manşa a doua, pe lansare. De partea cealaltă a fileului, serviciul continua să fie o vulnerabilitate pentru Irina. Agăţându-se de joc doar prin câteva forehanduri de excepţie, Begu a avut emoţii şi în start de set doi, pentru că a scăpat din mână un game în care a pornit cu 40-0. A 47-a jucătoare a lumii a surprins-o chiar şi cu un retur extrem de scurt, însă românca a salvat minge de break şi apoi a egalat scorul la game-uri, 1-1. Acesta s-a dovedit a fi game-ul decisiv în soarta meciului.

Begu a aşteptat momentul oportun, iar acesta s-a ivit după 55 de minute de la primul punct al meciului. Sub presiunea româncei, Krunic a început să rateze ţinta, iar Irina s-a desprins pe tabelă la 3-2, cu avantaj de un break, după 57 de minute. Miniona Krunic s-a ambiţionat, a lovit fin nou decisiv în lung de linie şi, apărundu-se fantastic, a fost aproape de rebreak. Cu un forehand năpraznic ce a prins în extremis terenul, Begu şi-a rezolvat însă game-ul pe serviciu, desprinzându-se în premieră pe tabelă la două lungimi (4-2). La 5-3 în setul doi, Irina a sperat că va reuşi un nou break. Krunic a apelat însă din nou la scurtă, atrăgându-şi adversara la fileu, iar apoi a finalizat spectaculos cu un lob perfect peste mult mai înalta Begu. Îmbinând frustrare cu auto-motivare, Begu a scăpat un 'Haide!' năprasnic înainte de a merge la scaun şi a se concentra pentru jocul decisiv pe serviciu, de la 5-4. Injecţia cu adrenalină şi-a făcut efectul, pentru că Irina a pus punct fără emoţii manşei, împingând meciul în decisiv cu un voleu amortizat în centrul terenului, după exact 75 de minute de joc.

Aflată deja la controlul partidei, forţând-o la defensivă şi curse extreme pe Krunic, Begu a speculat serviciul doi al sârboaicei şi a deschis decisivul cu break. Mai departe, Irina a prins aripi: a sprintat spre 2-0 cedând un singur punct pe serviciu, a lovit din nou decisiv cu forehandul şi a rupt iarăşi serviciul advers pentru 3-0, reuşind apoi, după doar un sfert de oră, să privească spre turul doi cu un confortabil 4-0 pe tabelă în setul trei. Vizibil iritată şi dezamăgită, cu mult mai multe erori în joc, Krunic a cedat, Irina Begu desprinzându-se la 5-0, cu un al treilea break consecutiv.

În final, Begu s-a relaxat prematur şi a prelungit partida, ratând închiderea meciului la 5-0, însă un prim dropshot ratat de Krunic şi o dublă greşeală a sportivei din Serbia pe a doua minge de meci a Irinei au consfinţit o super-revenire şi victoria româncei, scor 3-6, 6-4, 6-1, într-o oră şi 45 de minute.

România are acum asigurate trei locuri în turul doi: Simona Halep şi Irina Begu sunt deja calificate, iar Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu se vor înfrunta în meci direct pentru biletul al treilea. Mihaela Buzărnescu va încerca să completeze careul, la debutul într-o competiţie de nivel Premier Mandatory.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici