Irina Begu şi Monica Niculescu au ratat calificarea în finala Australian Open/ Niculescu: Mi se părea că jucam perfect, cumva eram acolo, dar ele terminau punctul

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul 10 în proba de dublu feminin de la Australian Open, a pierdut, miercuri, meciul din semifinalele competiţiei, disputat în compania favoritelor numărul 2, perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, 4-6,3-6.

1171 afișări
Imaginea articolului Irina Begu şi Monica Niculescu au ratat calificarea în finala Australian Open/ Niculescu: Mi se părea că jucam perfect, cumva eram acolo, dar ele terminau punctul

Irina Begu şi Monica Niculescu au ratat calificarea în finala Australian Open

Parcursul româncelor Monica Niculescu şi Irina Begu la Australian Open s-a încheiat. O aventură extrem de interesantă, dusă până în semifinalele turneului de dublu. În această fază, cele două reprezentante ale României au dat peste un cuplu formidabil, Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, cu trei turnee de Grand Slam la activ.

Rusoiacele şi-au confirmat până la urmă statutul de favorite în acest meci şi s-au impus cu 6-4, 6-3, după o oră şi 25 de minute de joc.

Romnâncele pleacă acasă însă cu o performanţă care le va marca în continuare cariera, dar şi cu aproape 120.000 de euro si 780 de puncte în clasamentul WTA.

Monica Niculescu şi Irina Begu revin mulţumite în Europa, după ce au ajuns până în semifinalele turneului de Grand Slam de la Australian Open, în proba de dublu. În penultimul act, cele două românce au fost învinse de campioanele en-titre de la Wimbledon, rusoaicele Makarova şi Vesnina, 6-4, 6-3.

În aceeaşi formulă, Niculescu şi Begu le-au reîntâlnit pe rusoaice după 4 ani, precedenta întâlnire fiind tot la Australian Open, dar în prima săptămână.

”Am mai jucat în 2013 tot aici. Sunt adversare dificile, greu de jucat împotriva lor, în primul rând returnează foarte bine, nu primeşti puncte gratis”, a susţinut Irina Begu, convinsă că diferenţa, cel puţin în primul set, a fost făcută de 2-3 puncte: ”Am încercat să le scoatem puţin din zona lor de confort, să încercăm să facem cât mai multe scheme, tactici. Din păcate, nu ne-au ieşit. Practic, cred că în primul set am fost foarte aproape, iar totul s-a decis la 2-3 puncte. Chiar sunt jucătoare foarte bune de dublu şi au fost solide azi. Nu cred că am jucat atât de rău, dar nu s-au legat 2-3 mingi acolo în primul set şi s-a văzut valoarea lor”.

”Au plus peste tot. Şi la servă şi la retur au dat bine, foarte înţepat, foarte tare. Makarova a dat serviciul ba plat, ba dădea cu doi, era foarte frustrant, a fost greu. Vesnina, deşi avea vântul în faţă, mi s-a părut că a servit solid, nu prea ne-a dat niciodată serva doi, ceea ce e important la dublu. Şi la voleu a făcut nişte mingi incredibile. Mi se părea că jucam perfect, cumva eram acolo, dar ele terminau punctul, făceau winner”, a fost caracterizarea făcută de Monica Niculescu

Cu rezultate diferite în cele două probe, simplu şi dublu, Monica Niculescu s-a declarat total mulţumită cu ceea ce a realizat alături de Irina Begu.

”Eu sunt foarte fericită pentru rezultatul făcut. Sigur, sunt puţin dezamăgită la simplu pentru că am ieşit din primul tur, faptul că nu am jucat bine, ci ca şi cum aş fi fost legată de picioare. Acum este OK, dar mai nou tot timpul sunt accidentată, tot timpul mă doare ceva. Sunt fericită pentru dublu că am reuşit acest rezultat. La simplu aş vrea puţin mai mult, dar mai sunt turnee”.

Dacă Makarova şi Vesnina sunt o echipă de dublu bine sudată, în schimb, Begu şi Niculescu au jucat din nou împreună la începutul acestui an după mai bine de un an şi ceva.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici