Jacques Rogge a murit. Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Inernaţional avea 79 de ani

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (IOC) Jacques Rogge a murit la vârsta de 79 de ani, a anunţat duminică instituţia, citată de Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Jacques Rogge a murit. Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Inernaţional avea 79 de ani

Jacques Rogge

Rogge a fost al optulea preşedinte al IOC, din 2001 până în 2013, şi a devenit preşedintele de onoare al organizaţiei.

Rogge, fost chirurg ortoped, a reprezentat echipa naţională belgiană la rugby şi a fost de 16 ori campion naţional belgian şi campion mondial la navigaţie. A concurat la navigaţie la trei Jocuri Olimpice, în 1968, 1972 şi 1976.

A devenit preşedinte al comitetelor olimpice belgian şi european, înainte de a fi ales preşedinte al IOC şi a servit ca trimis special pentru tineret, refugiaţi şi sport la Naţiunile Unite după preşedinţia sa la IOC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici