Jake LaMotta, pugilistul interpretat de Robert De Niro în filmul Raging Bull, s-a stins din viaţă

Jake LaMotta, pugilistul interpretat de Robert De Niro în filmul "Raging Bull", a murit, marţi, la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

1722 afișări
Imaginea articolului Jake LaMotta, pugilistul interpretat de Robert De Niro în filmul Raging Bull, s-a stins din viaţă

Jake LaMotta, pugilistul interpretat de Robert De Niro în filmul Raging Bull, s-a stins din viaţă

Fostul campion la categoria mijlocie a decedat într-un azil de bătrâni, din cauza complicaţiilor cauzate de pneumonie, a declarat soţia sa, pentru site-ul american de ştiri TMZ.

Bazat pe memoriile lui LaMotta din 1970, filmul "Raging Bull" descrie, în mod emoţionant, povestea unui luptător care nu este capabil să îşi lase mănuşile de box în vestiare şi le aduce cu el acasă, unde îşi tratează familia în aceeaşi manieră în care se comportă cu adversarii.

Regizat de Martin Scorsese şi lansat în anul 1980, filmul i-a adus lui De Niro premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

"Tot ce îmi doresc acum este ca oamenii să ştie că el a fost un om grozav, dulce, sensibil, puternic şi cu un mare simţ al umorului", a afirmat soţia fostului mare pugilist, pentru sursa amintită.

Născut pe 10 iulie 1922, din părinţi italieni, în cartierul Bronx din New York, LaMotta s-a apucat de box după ce a fost respins de armata americană din cauza unei afecţiuni medicale. LaMotta s-a făcut remarcat în 1943, la doi ani după ce a devenit profesionist, când i-a produs prima înfrângere din carieră lui Sugar Ray Robinson.

Stilul dur de a lupta l-a ajutat să devină unul dintre cei mai faimoşi pugilişti din anii 1940 şi 1950. După retragerea din activitate din 1954, a jucat în mai multe filme şi a făcut, de asemenea, stand-up comedy.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici