Japonezii, nemulţumiţi de organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sute de mii de oameni au semnat o petiţie online

  • 531.868 de oameni au semnat o petiţie online îndreptată împotriva Jocurilor Olimpice
  • Autorităţile au anunţat prelungirea stării de urgenţă în mai multe oraşe, printre care şi Tokyo
  • Au fost proteste în faţa stadionului Olympic, iar 60% dintre japonezi nu vor Jocurile Olimpice
228 afișări
Imaginea articolului Japonezii, nemulţumiţi de organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sute de mii de oameni au semnat o petiţie online

Japonezii, nemulţumiţi de organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice nu sunt dorite de către mulţi dintre locuitorii oraşului Tokyo. Pe lângă proteste, aceştia au lansat o petiţie online împotriva organizării acestora. 

Conform ultimului sondaj de opinie, 60% din japonezi vor ca Jocurile Olimpice să fie amânate sau anulate. Japonia tocmai a extins starea de urgenţă în Tokyo, iar locuitorii oraşului se tem că sportivii ce vor sosi în capitală o să-i contamineze cu SARS-CoV-2. Petiţia online este susţinută de avocatul Kenji Utsunomiya. 

„E prima dată când am început o petiţie online. La început, nu ştiam câţi oameni or să o semneze, dar s-au adunat destul de mulţi într-o perioadă scurtă de timp. Vestea a fost în media japoneză şi cea străină, aşa că sunt foarte surprins şi, în acelaşi timp, încurajat ca omul care a dat startul acestei petiţii”, spune el.

Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a spus că se iau toate măsurile ca această competiţie să nu pună în pericol japonezii: „Ştiu că mai mult de 350,000 de oameni au semnat această petiţie online. Mulţi şi-au exprimat puternic opinia referitoare la oportunitatea de a ţine Jocurile Olimpice în Tokyo în pandemie. Ştiu asta şi mă gândesc cu seriozitate la problemă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici