Jaqueline Cristian părăseşte Australian Open în turul doi, la prima ei participare la un Grand Slam

Jucătoarea română Jaqueline Cristian nu a reuşit miercuri dimineaţa să se califice în turul 3 al Grand Slam-ului de la Melbourn, fiind învinsă în turul secund de americana Madison Keys (51 WTA). Cristian ar putea avansa chiar 10 locuri în clasamentul WTA, după prima ei participare la un Grand Slam.

1039 afișări
Imaginea articolului Jaqueline Cristian părăseşte Australian Open în turul doi, la prima ei participare la un Grand Slam

Jaqueline Cristian părăseşte Australian Open în turul doi, la prima ei participare la un Grand Slam

Fostă număr 7 mondial şi finalistă la US Open în 2017, Keys şi-a demonstrat experienţa superioară, impunându-se cu 6-2, 7-5, la capătul unui meci ce a durat o oră şi 31 de minute.

Cristian a început greu meciul, cedând uşor propriul serviciu de două ori la rând şi, chiar dacă a avut 5 şanse de rebreak în game-urile 2 şi 4, nu a reuşit să le valorifice pentru a rămâne aproape.

De la 0-4, Keys a ştiut să administreze jocul, astfel încât, în ciuda unui rebreak făcut de Cristian, la 2-4, jucătoarea americană şi-a adjudecat setul cu 2-6.

Românca a părut să cedeze total iniţiativa, când în setul secund a pierdut din nou primul game, pe serviciu, însă s-a mobilizat, a făcut rebreak-ul pentru 2-2 şi a mers apoi cap la cap, până la 5-5.

E drept, a avut mari probleme în a-şi valorifica avantajul serviciului, în game-urile 5 şi 7 fiind nevoită să salveze câte 3 mingi de break în fiecare.

La 5-5, Keys a ridicat nivelul de joc, a făcut un break la zero şi mai apoi şi-a câştigat serviciul, închizând meciul cu 6-2, 7-5.

La prima ei participare la un Grand Slam, Jaqueline Cristian primeşte pentru prezenţa în turul doi la Australian Open, 70 de puncte WTA, ceea ce în clasamentul mondial live îi aduce un salt de 10 locuri, până pe 59.

Acestei performanţe i se adaugă şi un cec de 102.200 dolari, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din câştigurile realizate până acum din tenis.

Jaqueline Cristian va evolua şi la dublu, unde va face pereche cu germanca Andrea Petkovic, urmând să joace în primul tur cu Gabriela Ruse şi Simona Halep.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici