Jean Pascal: Îmi scot pălăria în faţa lui Bute pentru că ştiu prin ce a trecut

Fostul campion mondial la categoria semigrea, canadianul Jean Pascal, a declarat că îşi scoate pălăria în faţa pugilistului Lucian Bute, după ce boxerul român l-a învins pe rusul Denis Gracev, la primul meci de la înfrângerea suferită în faţa britanicului Carl Froch.

338 afișări
Imaginea articolului Jean Pascal: Îmi scot pălăria în faţa lui Bute pentru că ştiu prin ce a trecut

Jean Pascal: Îmi scot pălăria în faţa lui Bute pentru că ştiu prin ce a trecut (Imagine: George Filip / MediafaxFoto)

Ca şi Bute, Jean Pascal a suferit prima înfrângere din carieră în faţa lui Carl Froch, tot la Nottingham. Pascal a cedat însă la capătul unui meci de 12 runde, informează boxingscene.com.

Declaraţiile lui Pascal pot părea surprinzătoare, având în vedere că pugilistul canadian este considerat un rival pe plan local al lui Bute. De asemenea, Pascal l-a criticat de mai multe ori pe Bute şi chiar l-a provocat pe român la un meci.

"Îmi scot pălăria în faţa lui. Nu a fost uşor, dar ştiu prin ce a trecut. Nu este uşor să îl judeci după cum vezi lucrurile din exterior. Revenind după prima înfrângere din carieră, încrederea sa nu era la maxim, iar reflexele sale nu erau la fel de ascuţite ca înainte", a spus Pascal, pentru QMI Agency.

Jean Pascal crede că un Lucian Bute în formă maximă l-ar fi învins pe Gracev în maximum şase reprize. "M-a surprins să îl văd pe Gracev că a rezistat 12 runde, este un tip dur. Gracev e un tip pe care Lucian l-ar fi învins, în mod normal, în şase runde. În a douăsprezecea rundă sunt convins că l-am văzut pe adevăratul Lucian şi că aşa va arăta şi în meciul următor. Reflexele sale au revenit la nivelul normal la finalul luptei", a completat Pascal.

Bute l-a învins la puncte pe Gracev, într-un meci desfăşurat, duminică, la Centre Bell din Montreal, primul disputat de român după înfrângerea în faţa britanicului Carl Froch, în mai. Lucian Bute, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.

Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti la 26 mai, în faţa britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici