Jelena Jankovic, lider mondial în 2008, s-ar putea retrage din tenis. Nu va participa la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem pe care-l ratează în ultimii 13 ani

Jelena Jankovic, lider mondial în anul 2008, a fost nevoită să ia o decizie tristă, retrăgându-se de la Australian Open! Sârboaica în vârstă de 32 de ani are mari probleme de sănătate şi se teme inclusiv că şi-ar putea încheia cariera.

1641 afișări
Imaginea articolului Jelena Jankovic, lider mondial în 2008, s-ar putea retrage din tenis. Nu va participa la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem pe care-l ratează în ultimii 13 ani

Jelena Jankovic, lider mondial în 2008, s-ar putea retrage din tenis. Nu va participa la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem pe care-l ratează în ultimii 13 ani

Australian Open, programat în perioada 15-28 ianuarie, este primul turneu de Mare Şlem pe care Jankovic îl ratează în ultimii 13 ani!

Jelena, aflată în prezent pe locul 159 WTA, se confruntă de aproape doi ani cu o accidentare la spate. Deşi a participat la 19 turnee în 2017, sportiva din Serbia nu a putut juca la capacitate, iar problema s-a agravat la finalul anului. Diagnosticul i-a spulberat şansele de a merge la Australian Open, astfel că Jankovic îşi încheie seria de 56 de apariţii consecutive în turneele de Grand Slam.

"Încă mă aflu în perioada de refacere şi aştept să văd cum evoluează situaţia. Nu ştiu deocamdată dacă voi mai putea juca vreodată la un nivel ridicat", a spus Jelena Jankovic într-un interviu acordat revistei Sports Journal.

Având în vedere că s-a chinuit foarte tare în ultimii ani, e posibil ca finalista de la US Open 2008 să agaţe racheta în cui pentru totdeuna. La Australian Open, turneu găzduit de Melbourne, au mai declarat forfait alte două tenismene cunoscute: Svetlana Kuzneţova (Rusia) şi Saisai Zheng (China).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici