JO-2012: China, medalie de aur în concursul masculin de gimnastică pe echipe

China a câştigat, luni, medalia de aur în finala masculină pe echipe din cadrul concursului de gimnastică de la Jocurile Olimpice, celelalte două performere de pe podium fiind Japonia şi Marea Britanie.

1033 afișări
Imaginea articolului JO-2012: China, medalie de aur în concursul masculin de gimnastică pe echipe

JO-2012: China, medalie de aur în concursul masculin de gimnastică pe echipe (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Primele medalii olimpice în concursul de gimnastică, la JO de la Londra, s-au acordat luni, în competiţia masculină pe echipe. Medalia de aur a revenit Chinei, la fel ca la ediţia din 2008, la Beijing, cea de argint Japoniei, iar bronzul olimpic a fost revendicat de Marea Britanie.

Clasamentul complet este următorul: 1. China 275.997 puncte, 2. Japonia 271.952, 3. Marea Britanie 271.711, 4. Ucraina 271.526, 5. SUA 269.952, 6. Rusia 269.603, 7. Germania 268.019, 8. Franţa 265.441.

În prima fază, Marea Britanie a fost anunţată oficial pe locul 2, dar Japonia a contestat ultima notă primită, la cal cu mânere (Uchimura-13.466), care a fost acceptată, nota fiind modificată în 14.166, astfel că Marea Britanie, care s-a bucurat pentru argintul olimpic, s-a trezit cu medalia de bronz. În sală au început huiduielile, dar marea perdantă nu a fost Marea Britanie, ci Ucraina, care a coborât de pe podium, pe 4.

La finala masculină pe echipe din North Greenwich Arena au asistat şi Prinţul William şi Prinţul Harry ai Marii Britanii, care au aplaudat la scenă deschisă medalia cucerită de echipa ţării lor, la 100 de ani distanţă de la câştigarea bronzului olimpic, la ediţia de la Stockholm (1912).

Echipa României nu s-a calificat în finală, încheind pe locul 10, urmând să aibă un singur reprezentant în finale individuale, pe Flavius Koczi, la individual-compus, sol şi sărituri.

În 1 august va avea loc finala la individual-compus, urmată de finalele pe aparate, în 5 august (sol, cal cu mânere), în 6 august (sărituri, inele) şi în 7 august (paralele, bară fixă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici