JO 2016: Cum se pregăteşte Brazilia de combaterea eventualelor ameninţări teroriste la Rio

Brazilia a început o serie de activităţi pentru alertarea forţelor de securitate şi reprezentanţilor societăţii cu privire la posibile ameninţări teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, a informat Ministerul de Justiţie

JO 2016: Cum se pregăteşte Brazilia de combaterea eventualelor ameninţări teroriste la Rio (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Activităţile, care au debutat joi la Sao Paulo şi vor continua şi zilele următoare, cuprind un ciclu de conferinţe la care vor participa reprezentanţi ai societăţii civile, cum sunt preşedinţi de asociaţii ale hotelierilor sau de taxiuri.

După Sao Paulo, acţiunile se vor muta la Rio de Janeiro şi în alte oraşe braziliene, fiind abordate "noţiuni ale terorismului contemporan, structura braziliană de combatere a eventualelor ameninţări şi procedurile de prevenţie adoptate la nivel internaţional", a precizat Poliţia Federală (PF).

Conferinţele vor fi susţinute de militari, ofiţeri din serviciile secrete şi ai poliţiei federale care, apoi, vor face parte din Comitetul Integrat împotriva Terorismului (CIET), un organism care va activa în timpul Jocurilor Olimpice, competiţie ce se va desfăşura în luna august la Rio de Janeiro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
JOCURILE OLIMPICE ,
RIO DE JANEIRO ,
BRAZILIA ,
terorism ,
amenintari ,
jo
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”