JO 2016: Cum se pregăteşte Brazilia de combaterea eventualelor ameninţări teroriste la Rio

Brazilia a început o serie de activităţi pentru alertarea forţelor de securitate şi reprezentanţilor societăţii cu privire la posibile ameninţări teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, a informat Ministerul de Justiţie

614 afișări
Imaginea articolului JO 2016: Cum se pregăteşte Brazilia de combaterea eventualelor ameninţări teroriste la Rio

JO 2016: Cum se pregăteşte Brazilia de combaterea eventualelor ameninţări teroriste la Rio (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Activităţile, care au debutat joi la Sao Paulo şi vor continua şi zilele următoare, cuprind un ciclu de conferinţe la care vor participa reprezentanţi ai societăţii civile, cum sunt preşedinţi de asociaţii ale hotelierilor sau de taxiuri.

După Sao Paulo, acţiunile se vor muta la Rio de Janeiro şi în alte oraşe braziliene, fiind abordate "noţiuni ale terorismului contemporan, structura braziliană de combatere a eventualelor ameninţări şi procedurile de prevenţie adoptate la nivel internaţional", a precizat Poliţia Federală (PF).

Conferinţele vor fi susţinute de militari, ofiţeri din serviciile secrete şi ai poliţiei federale care, apoi, vor face parte din Comitetul Integrat împotriva Terorismului (CIET), un organism care va activa în timpul Jocurilor Olimpice, competiţie ce se va desfăşura în luna august la Rio de Janeiro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici