JO de Iarnă: O hocheistă rusă depistată pozitiv a primit avertisment

Hocheista rusă Svetlana Terenteva a fost depistată pozitiv la Jocurile Olimpice de la Vancouver, însă a primit autorizaţia de a concura după ce a primit un avertisment, a anunţat, joi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

22 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: O hocheistă rusă depistată pozitiv a primit avertisment

JO de Iarnă: O hocheistă rusă depistată pozitiv a primit avertisment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Terenteva a fost depistată pozitiv la 6 februarie cu tuaminoheptan, un stimulant uşor interzis în competiţie dar nu şi în afara competiţiei.

În cursul audierii în faţa comisiei de disciplină, la 10 februarie, hocheista a recunoscut că a luat Rhinofluimucil, un spray nazal prescris în ianuarie pentru guturai.

"Comisia de disciplină a recunoscut încălcarea regulilor antidoping însă ni s-a părut corect să-i dăm un avertisment în loc să o trimitem acasă sau să o descalificăm", a declarat Thomas Bach, vicepreşedintele CIO.

CIO a ţinut cont de faptul că hocheista a încetat să ia acest produs la începutul lunii febuarie ştiind că substanţa este interzisă în timpul JO şi că este prima problemă a sportivei de-a lungul carierei sale.

De asemenea, CIO consideră că produsul a fost luat în afara perioadei de competiţie şi va dispărea din organism înainte de data primului meci al echipei ruse de hochei, la 14 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici