JO de Iarnă: Patinatorul rus Pluşenko critică arbitrii şi ameninţă cu retragerea

Campionul rus la patinaj artistic, Evgheni Pluşenko, a criticat arbitrii de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver şi a ameninţat că se va retrage din activitate după ce s-a clasat al doilea, în urma americanului Evan Lysacek.

176 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Patinatorul rus Pluşenko critică arbitrii şi ameninţă cu retragerea

JO de Iarnă: Patinatorul rus Pluşenko critică arbitrii şi ameninţă cu retragerea

"Nu mai sunt pregătit să patinez bine şi să pierd", a declarat Pluşenko agenţiei RIA Novosti, după proba masculină în care s-a impus Lysacek.

Pluşenko a afirmat că începutul exerciţiului său, cu o săritură cvadruplă, nu a fost apreciat de arbitri la adevărata valoare, aceştia notându-l mai bine pe Lysacek, în contextul în care acesta nu a riscat un astfel de gest tehnic.

"Suntem la proba de patinaj, nu de dans", a declarat Pluşenko, nemulţumit de nota primită de la arbitri.

În consecinţă, rusul, considerat favorit la câştigarea titlului, intenţionează să se retragă din circuit: "Este poate ultima mea competiţie", a afirmat Pluşenko, citat de agenţia Itar-Tass.

Notele arbitrilor au suscitat reacţii negative în Rusia. "Per total, Evghenio a fost mai bun", a declarat preşedintele comisiei pentru sport şi cultură din camera inferioară a Parlamentului rus, Anton Siharulidze, citat de RIA Novosti.

Soţia lui Pluşenko a fost vehementă, denunţând o "mare greşeală a arbitrilor" şi a cerut autorităţilor ruse să-l apere pe patinator.

"Trebuie să ne apărăm sportivii şi să ne protejăm onoarea", a declarat Iana Ruhovskaïa.

Patinatorul american Evan Lysacek a câştigat, vineri, medalia de aur în proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

Lysacek a acumulat un punctaj de 257.67, reuşind să câştige după, în urma programului scurt, se afla pe locul doi.

Locul doi a fost ocupat de rusul Evgheni Pluşenko, cu 256.36 puncte, în timp ce pe trei s-a clasat japonezul Daisuke Takahashi, cu 247.23 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici