Joachim Low, selecţionerul Germaniei: Am fost superiori Franţei la toate capitolele

Jochim Low, selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, a declarat, joi, după înfrângerea echipei sale cu Franţa, scor 0-2, în semifinalele Euro 2016, că jucătorii săi au fost lipsiţi de noroc, întrucât au fost superiori francezilor la toate capitolele, mai puţin la goluri.

9164 afișări
Imaginea articolului Joachim Low, selecţionerul Germaniei: Am fost superiori Franţei la toate capitolele

Joachim Low, selecţionerul Germaniei: Am fost superiori Franţei la toate capitolele (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În meciul disputat pe Stade Velodrome din Marsilia, Franţa trecut de Germania graţie reuşitelor lui Antoine Griezmann, în minutele 45+2 şi 72.

"Am fost echipa mai bună. Am depus mult efort, limbajul corpului a fost bun, am fost ofensivi şi am câştigat multe dueluri individuale. Am fost ghinionişti să primim gol dintr-un penalty în ultimul minut al primei reprize. Am avut şansele noastre, dar nu am reuşit să marcăm. Pur şi simplu am fost lipsiţi de noroc azi. În 2010 şi 2010, când am fost eliminaţi, adversarii au fost mai buni decât noi. Acum am fost superiori Franţei la toate capitolele, mai puţin la goluri şi la rezultat.

Am avut jucători importanţi accidentaţi, Khedira şi Gomez, Hummels a fost suspendat, iar Boateng a ieşit şi el cu o accidentare-sunt jucători greu de înlocuit. Echipa a făcut tot ce le-am zis, au fost curajoşi, nu am nimic să le reproşez. Am dominat Franţa, mai ales la mijlocul terenului, dar am greşit în preajma porţii. La al doilea gol, nu am degajat mingea la timp dintr-o poziţie periculoasă. În repriza a doua, am pus presiune şi exista mereu pericolul să fim prinşi pe contraatac. Am investit totul, am încercat totul şi am avut şansele noastre.

Cred că Franţa va câştiga împotriva Portugaliei, care nu a fost convingătoare până acum. A fost un turneu bun pentru noi, am arătat multă energie şi am depus un efort considerabil. A dat dovadă şi de spirit de echipă, am fost impresionat să văd că ne-au ajutat inclusiv jucătorii care nu au jucat. Vom facem o scurtă analiză, dar nu am văzut prea multe greşeli din partea noastră. Avem o echipă foarte bună", a declarat Low după meci, citat de site-ul UEFA.

Manuel Neuer, portarul Germaniei, a declarat la finalul partidei: "Singura critică poate fi faptul că nu am fost necruţători în faţa porţii azi. Am avut şanse bune să înscriem unul sau două goluri. Am avut ambiţie şi concentrare, dar ne-a lipsit norocul. Am jucat bine, deşi adversarul a fost pe măsură şi ne-a făcut viaţa grea. Francezii au stat foarte bine în teren, nu prea am avut spaţiu de manevră, era mereu un jucător francez în apropiere. De aceea nu prea au fost ocazii 1 la 1".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici