Jocurile Asiatice: Halterofilii nord-coreeni "dopaţi" cu iubire pentru liderul Kim Jong-Un

Halterofilii din Coreea de Nord, care au stabilit mai multe recorduri mondiale la Jocurile Asiatice de la Incheon, au afirmat, marţi, că forţa lor vine din "iubirea" pentru liderul regimului comunist Kim Jong-Un.

1005 afișări
Imaginea articolului Jocurile Asiatice: Halterofilii nord-coreeni "dopaţi" cu  iubire pentru liderul Kim Jong-Un

Om Yun-Chol şi Kim Un-guk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un antrenament dur nu explică forma sportivilor nord-coreeni la competiţia din Coreea de Sud. Dorinţa de fier a liderului Kim Jong-Un şi doctrina sunt cele mai puternice "droguri", au explicat aceşti sportivi, eroi în Coreea de Nord.

"Atunci când te înarmezi cu spiritul şi ideologia din învăţămintele tovarăşului nostru Kim Jong-Un, poţi sparge o piatră cu un ou sau poţi bate un record mondial. Acesta este secretul meu", a declarat Om Yun-Chol, 23 de ani.

Campion olimpic en-titre, el a depăşit, sâmbătă, recordul mondial la categoria -56 kg, ridicând 170 kg.

"Am demonstrat că ideologia este un factor crucial", a adăugat el.

Compatriotul său Kim Un-guk a stabilit trei recorduri mondiale şi a câştigat aurul la -62 kilograme.

"M-am antrenat din greu (...) dar am putut realiza această performanţă doar datorită iubirii şi binecuvântării respectatului nostru tovarăş Kim Jung-Un", a subliniat acesta.

Kim Jong-Un a preluat conducerea Coreei de Nord de la tatăl său, Kim Jong-Il, mort în decembrie 2011, devenind astfel al treilea conducător al statului comunist fondat de bunicul său Kim il-Sung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici