Jocurile de Iarnă de la Beijing: Bere şi suveniruri de cumpărat în bula epidemiologică

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing au încercat marţi să asigure participanţii că evenimentul din februarie va funcţiona aproape normal, cu comercianţi care vor vinde suveniruri, mâncăruri străine şi bere la locurile de desfăşurare, dar numai în interiorul unei bule autonome.

142 afișări
Imaginea articolului Jocurile de Iarnă de la Beijing: Bere şi suveniruri de cumpărat în bula epidemiologică

Jocurile de Iarnă de la Beijing: Bere şi suveniruri de cumpărat în bula epidemiologică

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc între 4 şi 20 februarie, fără spectatori străini şi cu toţi participanţii supuşi zilnic testelor COVID-19, deoarece China menţine o politică zero-COVID, folosind unele dintre cele mai stricte măsuri din lume.

Multe aspecte legate de modul în care se vor desfăşura jocurile rămân incerte, inclusiv modul în care vor fi distribuite biletele către spectatorii locali, care vor fi separaţi de sportivi şi de personal la locurile de desfăşurare din oraşul Beijing şi la Zhangjiakou, în provincia Hebei.

"Nu s-a schimbat absolut nimic, doar măsurile de prevenire a COVID, care pot fi comparate cu îmbrăcarea unei pelerine de ploaie", a declarat Xu Jicheng, un oficial al Comitetului de organizare de la Beijing (BOCOG), în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Reuters.

Astfel de măsuri, inclusiv izolarea strictă faţă de cei din afara Jocurilor, ar putea fi "un pic incomodă", a recunoscut el.

În timpul Jocurilor, sportivii, jurnaliştii, personalul şi voluntarii vor rămâne în interiorul unei "bule" în cadrul unui aşa-numit management în circuit închis.

Serviciile care le vor reproduce pe cele oferite de atracţiile Beijingului, cum ar fi cartierul său de baruri şi Piaţa Mătăsii, vor fi disponibile în interiorul bulei, au declarat oficialii. Vor exista, de asemenea, magazine de proximitate şi magazine de cumpărături.

Xu a declarat că inconvenientele cauzate de măsurile COVID-19 vor fi mici în comparaţie cu câştigurile în materie de sănătate publică, făcând referire la mantra sportivilor "no pain, no gain" (nu-i câştig, fără durere).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici