JOCURILE OLIMPICE 2012: Alina Dumitru s-a calificat în sferturi la categoria 48 de kilograme

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în sferturile de finală ale categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra.

1045 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Alina Dumitru s-a calificat în sferturi la categoria 48 de kilograme

Alina Dumitru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru a intrat direct în turul doi al grupei B şi a avut un debut excelent în disputa cu cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), care o eliminase în primul tur pe Natalia Kondratyeva (Rusia). Cubaneza a fost penalizată cu cartonaş galben, cu 3.47 minute rămase din luptă, din cauza unui gest nesportiv, astfel că Alina Dumitru a obţinut o calificare facilă în sferturi, prin descalificarea adversarei.

În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 se va duela pentru câştigarea grupei şi, implicit, calificarea în semifinale, cu Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care a eliminat-o pe Alexandra Podryadova (Kazahstan).

Alina Dumitru a anunţat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare şi îşi va încheia cariera.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Dan Fâşie (66 kg), Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 g).

La JO de la Londra, România este reprezentantă de 103 sportivi. În 2008, la ediţia de la Beijing, tricolorii au încheiat cu un bilanţ de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), performanţă cu care s-a clasat pe locul 17 în clasamentul pe medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici