Jocurile Olimpice de iarnă | Odiseea boberului Paul Munteanu s-a încheiat: COSR a reuşit să-l acrediteze la PyeongChang

Odiseea boberului Paul Munteanu (33 de ani) s-a încheiat într-un mod fericit pentru toată lumea. Sportivul care a făcut deplasarea cu lotul olimpic al României la JO de iarnă de la PyeongChang, dar fără a putea fi acreditat, a primit undă verde pentru acreditare.

882 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de iarnă | Odiseea boberului Paul Munteanu s-a încheiat: COSR a reuşit să-l acrediteze la PyeongChang

Jocurile Olimpice de iarnă | Odiseea boberului Paul Munteanu s-a încheiat: COSR a reuşit să-l acrediteze la PyeongChang

Pentru moment, el se poate antrena alături de ceilalţi colegi ai lui, dar există o şansă de a şi concura.

Paul Munteanu a ajuns într-o situaţie delicată din cauza regulamentului federaţiei internaţionale de bob. Conform acestuia, o ţară care are calificate la JO un bob de dublu şi unul de patru poate înscrie (şi acredita), maximum cinci sportivi, pe principiul că poate fi folosit în bobul de patru împingătorul din bobul de dublu.

Federaţia română de specialitate a fost nevoită să renunţe astfel la un sportiv, acesta fiind Paul Munteanu, conform criteriului numărului de cupe mondiale disputate. Acesta putea ajunge la JO din postura de rezervă (un singur loc pentru România), însă federaţia a preferat-o pe Beatrice Puiu, pentru bobul feminin de dublu.

COSR a judecat corect toată această poveste şi a decis să-l urce totuşi în avionul de Coreea de Sud pe sportiv. În prima fază acesta a stat în afara satului olimpic, fără creditare, ceea ce nu i-a permis nici măcar să se antreneze cu ceilalţi colegi din bobul de patru.

După câteva zile de tatonări, COSR a mai făcut un pas înainte în rezolvarea problemei şi miercuri a reuşit să-l acrediteze pe Paul Munteanu, din postura de rezervă. El se va antrena cu colegii din bobul de patru şi poate chiar şi concura, dacă se va accidenta împingătorul din bobul de dublu, Ciprian Daroczi. ”Este uzual ca antrenorii să apeleze la astfel de variante. Este foarte posibil ca Paul Munteanu să fie în bob, la start”, a declarat fostul mare campion român Dragoş Panaitescu, reprezentantul federaţiei internaţionale de bob şi sanie la competiţia de la PyeongChang.

Paul Munteanu a fost cel mai fericit, la fel ca şi antrenorul său, Dan Scurtu. ”Mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru mine. Am simţit cu adevărat că oamenii de la COSR au dorit să rezolve această situaţie”, a declarat sportivul.

Întrecerile de bob patru se vor desfăşura în ultimele zile ale competiţiei, pe 24 şi 25 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici