JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Preşedintele CIO a declarat închisă competiţia. Drapelul olimpic, predat oraşului PyeongChang - GALERIE FOTO

Ceremonia de închidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice, desfăşurate la Soci, a început, duminică, la ora locală 20.14 (18.14 - ora României), pe stadionul Fişt.

1178 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Preşedintele CIO a declarat închisă competiţia. Drapelul olimpic, predat oraşului PyeongChang - GALERIE FOTO

JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Preşedintele CIO a declarat închisă competiţia. Drapelul olimpic, predat oraşului PyeongChang - GALERIE FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto(

20:24 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă s-a terminat

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă s-a terminat, duminică, la Soci, după mai mult de două ore de spectacol grandios, în care drapelul olimpic a fost înmânat primarului oraşului PyeongChang, Lee Seok-rae.

După două săptămâni de competiţie, din 7 februarie până în 23 februarie, aproape 3000 de sportivi, din 88 de ţări, şi-au luat rămas bun de la Soci, într-un spectacol de muzică şi dans.

TITLURILE ZILEI

În timpul ceremoniei, drapelul olimpic a fost predat de primarul oraşului Soci, Anatoli Pahomov, omologului său din PyeongChang, Lee Seok-rae, localitatea sud-coreeană ce va fi următoarea gazdă a Jocurilor Olimpice, în 2018.

Flacăra olimpiciă a fost stinsă de ursul polar, una din mascotele Jocurilor Olimpice de la Soci, alături de iepure şi leopard.

Ceremonia s-a încheiat cu un foc de artificii.

GALERIE FOTO

20:08 Preşedintele CIO a declarat închise Jocurile Olimpice de la Soci

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat oficial închisă cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, de la Soci.

"Şi acum, conform tradiţiei, proclam închisă cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă şi invit tineretul din întreaga lume să se adune peste patru ani la PyeongChang, pentru a celebra cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă", a declarat Bach.

Preşedintele CIO a afirmat că "Rusia şi-a ţinut toate promisiunile" şi a apreciat că aceste jocuri au fost ale sportivilor.

"Mulţumesc sportivilor. Ne-aţi inspirat în aceste zile magnifice, aţi împărtăşit emoţiile voastre cu noi şi cu întreaga lume, aţi sărbătorit victoria cu demnitate şi înfrângerea la fel. Aţi transmis mesajul unei societăţi a păcii, toleranţei şi respectului", a adăugat Bach.

19:15 Drapelul olimpic a fost predat de Soci oraşului PyeongChang

Primarul oraşului Soci, Anatoli Pahomov, a predat drapelul olimpic omologului său din PyeongChang, Lee Seok-rae, localitatea sud-coreeană ce va fi următoarea gazdă a Jocurilor Olimpice, în 2018.

Anatoli Pahomov a oferit mai întâi drapelul olimpic preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, care l-a înmânat lui Lee Seok-rae, în aplauzele publicului.

Imediat după transferul drapelului olimpic a fost intonat imnul Coreei de Sud şi a fost prezentat oraşul PyeongChang. Publicul a asistat la un spectacol de opt minute care l-a purtat prin istoria Coreei de Sud şi în timpul căruia s-a putut auzi şi un instrument tradiţional, gayageum. La spectacol s-au alăturat şi mai mulţi sportivi sud-coreeni care au evoluat la Soci.

18:18 Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Soci a început

Ceremonia de închidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice, desfăşurate la Soci, a început, duminică, la ora locală 20.14 (18.14 - ora României), pe stadionul Fişt.

Jocurile Olimpice au început la 7 februarie şi se încheie după două săptămâni şi după acordarea a 98 de titluri olimpice.

După imnul naţional al Rusiei, sportivii naţiunilor participante vor defila, urmând ca primarul oraşului Soci, Anatoli Pahomov, să ofere drapelul olimpic primarului din oraşul sud-coreean PyeongChang, Lee Seok-rae, gazda JO din 2018.

Fiecare naţiune a fost reprezentată de un sportiv care îi purta drapelul, ceilalţi "actori" al JO intrând în stadion şi ocupându-şi locul în tribună.

În timpul acestei ceremonii, vor fi medaliaţi sportivii ruşi Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin şi Ilia Chernousov, care au obţinut primele trei locuri în proba de schi fond 50 de kilometri.

Sloganul Jocurilor Olimpice din 2018 este "Noi orizonturi".

Biatlonista Eva Tofalvi va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programată astăzi, de la ora 18.00.

Eva Tofalvi a fost portdrapel şi la ceremonia de deschidere, în 7 februarie.

Defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, cu Alexandros Kefalas (skeleton) portdrapel. La deschidere, portdrapelul grecilor a fost schioarea Panagiota Tsakiri, informează olympic.org.

Ultimii sportivi care vor defila sunt cei din Rusia, avându-l pe patinatorul Maxim Trankov portdrapel. La 7 februarie, delegaţia a fost condusă de Alexander Zubkov (bob).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici