Jocurile Paralimpice: Coreea de Sud şi Coreea de Nord participă individual. NU se pun de acord la cum să arate steagul

Coreea de Sud şi Coreea de Nord nu vor merge împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă, aşa cum au făcut-o la Jocurile Olimpice, luna trecută, deoarece nu pot ajunge la un acord cu privire la felul în care va arăta steagul.

377 afișări
Imaginea articolului Jocurile Paralimpice: Coreea de Sud şi Coreea de Nord participă individual. NU se pun de acord la cum să arate steagul

Coreea de Sud şi Coreea de Nord participă individual la Jocurile Paralimpice de iarnă. NU se pun de acord la cum să arate steagul

Japonia s-a plâns în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă că steagul comun afişat de cele două state, Coreea de Sud şi Coreea de Nord, la meciul de hochei pe gheaţă, care a avut loc între echipa nord-sud-coreeană şi Suedia, prezintă o hartă a peninsulei coreene nedenumite, inclusiv celebrele insulele cunoscute sub numele de Dokdo în coreeană şi Takeshima în japoneză - disputate de aceste state în Marea Japoniei.

Delegaţia Coreei de Nord la Jocurile Paralimpice a anunţat, joi, prin intermediul ofiţerului de presă că "nu acceptă faptul că Dokdo să nu poată fi afişat pe steag din cauza problemelor politice care au loc în Coreea."

Ca răspuns la afirmaţia nordului, Comitetul Internaţional Paralimpic a anunţat că cele două state vor participa în mod individual în competiţie, deoarece steagul nu poate fi schimbat.

Atleţii din Coreea de Nord şi de Sud au intrat împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang pe 9 februarie sub steagul unic.

Jocurile Paralimpice de iarnă de la Pyeongchang vor începe vineri şi se vor încheia pe 18 martie.

Participarea controversată a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice a ajutat la diminuarea tensiunilor dintre Nord, Statele Unite şi Japonia în ceea ce priveşte programele nucleare pe care statul comunist le efectuează în contradicţie cu rezoluţiile şi sancţiunile acordate de Consiliul de Securitate din S.U.A.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, din punct de vedere tehnic, încă în război, deoarece conflictul din 1950-1953 s-a încheiat într-un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici