Johan Cruyff a fost omagiat în minutul 14 al meciului amical disputat împotriva Franţei - VIDEO

Johan Cruyff a fost omagiat în minutul 14 al partidei amicale dintre Olanda şi Franţa, disputate vineri, atunci când arbitrul a oprit jocul, iar tot stadionul a îneput să aplaude, suporterii din peluză afişând un banner imprimat cu poza legendarului olandez.

732 afișări
Imaginea articolului Johan Cruyff a fost omagiat în minutul 14 al meciului amical disputat împotriva Franţei - VIDEO

Johan Cruyff a fost omagiat în minutul 14 al meciului amical disputat împotriva Franţei

Centralul partidei a oprit jocul în minutul 14, moment în care tot stadionul a început să aplaude. Momentul omagierii a fost ales ca simbol al tnumărului de pe tricoul pe care fostul internaţional olandez l-a purtat toată cariera. Johan Cruyff este cunoscut drept primul jucător din istorie care a purtat numărul 14, în vremea când numerele de pe tricou se purtau începând de la 1 până la 11.

Suporterii i-au adus un ultim omagiu lui Cruyff, iar la tribuna oficială au fost depuse coroane de flori, spectatorii afişând mai multe bannere cu numărul făcut celebru de Cruyff. Oficialii Federaţiei Olandeze de Fotbal au ales să aducă, la rândul lor, un ultim omagiu pentru cel care a fost Johan Cruyff şi au anunţat, vineri, că stadionul Amsterdam Arena va redenimit după numele olandezului, Johan Cruyff Arena.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere ţinut în memoria victimelor atentatelor teroriste ce au avut loc pe 22 martie la Bruxelles, în urma cărora 34 de persoane au murit şi alte 300 au fost rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici