Joma, noul sponsor tehnic al FRF. Primul meci în noul echipament cu Irlanda de Nord

Federaţia Română de Fotbal a încheiat un contract prin care Joma devine sponsor tehnic al tuturor naţionalelor, selecţionata de seniori urmând să dispute partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, cu noul echipament, de culoare galbenă, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

878 afișări
Imaginea articolului Joma, noul sponsor tehnic al FRF. Primul meci în noul echipament cu Irlanda de Nord

Joma, noul sponsor tehnic al FRF; primul meci în noul echipament cu Irlanda de Nord (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Astfel, partida cu Irlanda de Nord va fi prima pe care naţionala României o va disputa în echipament Joma, după o perioadă de 45 de ani în care adidas a fost furnizorul oficial.

Pentru această partidă, Joma va distribui federaţiei un echipament aniversar de culoare galbenă, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de către companiea spaniolă, urmând ca ulterior FRF să aleagă un design special pentru tricoul oficial de joc.

Conform înţelegerii dintre FRF şi reprezentantul în România al producătorului de echipament, federaţia va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele şi o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare.

Valoarea bonusurilor de performanţă pentru toţi cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.

La 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al federaţiei cu sponsorul adidas, după o colaborare de 45 de ani, naţionala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

În ultimul an de contract cu adidas, Federaţia Română de Fotbal a încasat 320.000 de euro cu titlu de sponsorizare şi 8 la sută din vânzările în magazine, germanii furnizând şi echipament în valoare de 500.000 de euro. În contractul cu adidas existau de asemenea bonusuri de performanţă pe care federaţia nu le-a încasat, naţionala nereuşind calificarea la ultimele turnee finale.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş, ASA Târgu Mureş şi CSU Craiova, fiind de asemenea sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF şi a naţionalei de minifotbal.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a condus Federaţia Română de Minifotbal şi Federaţia Europeană de Minifotbal în perioada de dinainte de alegerile câştigate la 5 martie 2014.

Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naţionale, Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan şi Bangladesh, în Europa doar selecţionata Bulgariei având un contract cu Joma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici