Jose Mourinho şi Pep Guardiola, pierderi financiare importante din cauza Brexit

Managerul echipei Manchester United, Jose Mourinho, va pierde 700.000 de euro pe an în urma referendumului din Marea Britanie, însă marele pierzător este Pep Guardiola, care va primi anual cu 1,5 milioane de euro mai puţin de la Manchester City, deoarece britanicii au votat ieşirea din zona Euro.

748 afișări
Imaginea articolului Jose Mourinho şi Pep Guardiola, pierderi financiare importante din cauza Brexit

Jose Mourinho şi Pep Guardiola, pierderi financiare importante din cauza Brexit

Rezultatul referendumului din Marea Britanie îi afectează şi pe doi dintre cei mai importanţi mangeri din Premier League, Jose Mourinho şi Pep Guardiola. Aproape 52% din britanici au votat ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană, ceea ce a dus la o prăbuşire a monedei naţionale, lira sterlină. Din 1985, n-a mai cunoscut lira sterlină o asemenea cădere. Decizia luată de britanici afectează şi salariile din Premier League.

Potrivit ”Business Jornal”, Jose Mourinho şi-a negociat la Manchester United un salariu anual de 10 milioane de lire sterline, adică în jur de 12,5 milioane de euro. Acum, din cauza deprecierii lirei sterline în faţa monedei europene, managerul portughez va primi anual cu 700.000 de euro mai puţini bani.

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, va pierde 1,5 milioane de euro din salariul de 25 de milioane de euro pe care-l va primi la semifinalista Ligii Campionilor, potrivit cotidianului Bild.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici