Joseph Blatter a anunţat că DEMISIONEAZĂ din funcţia de preşedinte al FIFA: "FIFA are nevoie de o profundă restructurare"

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară, informează L'Equipe.

2262 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter a anunţat că DEMISIONEAZĂ din funcţia de preşedinte al FIFA: "FIFA are nevoie de o profundă restructurare"

JOSEPH BLATTER A ANUNŢAT CĂ DEMISIONEAZĂ DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL FIFA

Conform sursei citate, un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în curând pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

Blatter:  FIFA are nevoie de o profundă restructurare

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care şi-a anunţat demisia din funcţie, a declarat că a luat această decizie deoarece a simţit că nu are sprijinul deplin al lumii fotbalului, subliniind că forul fotbalistic mondial are nevoie de o profundă restructurare, informează fifa.com.

"M-am gândit mult la preşedinţia mea şi la cei 40 de ani din viaţă legaţi de FIFA şi de fotbal. Preţuiesc FIFA mai mult ca orice şi vreau ce este mai bun pentru ea şi fotbal. De aceea am decis să candidez la un nou mandat, crezând că este bine pentru organizaţie. Alegerile s-au încheiat, dar provocările cu care se confruntă FIFA nu. FIFA are nevoie de o profundă restructurare. Deşi am am un mandat de membru FIFA, nu am pe deplin sprijinul lumii fotbalului, a fanilor, jucătorilor, cluburilor, oamenilor care trăiesc, respiră şi iubesc fotbalul la fel ca noi la FIFA. De aceea am decis să-mi pun mandatul la dispoziţie şi să fie organizat un Congres extraordinar de alegeri. Până atunci, voi continua să-mi exercit funcţia de preşedinte. Următorul Congres FIFA va avea loc la 31 mai 2016 în Ciudad de Mexico. Acesta ar crea o întârziere care nu este necesară, de aceea solicit Comitetului Executiv să organizeze un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului meu cât mai curând posibil. Acesta trebuie să aibă loc în conformitate cu regulamentele FIFA şi să permită candidaţilor să aibă timpul necesar pentru a-şi face campanie", a spus Blatter.

El a mai spus că integritatea membrilor Comitetului Executiv FIFA trebuie verificată direct de forul de la Zurich, nu de către federaţiile naţionale, subliniind că acestora trebuie să li se impună anumite limite. Blatter a menţionat că a luptat pentru existenţa unor limite şi acum i-a cerut ajutorul lui Domenico Scala pentru implementarea acestor măsuri.

Domenico Scala este preşedintele independent al Comisiei de Audit FIFA. El va superviza alegerile pentru noul şef FIFA.

"Ceea ce contează pentru mine atunci când totul se va sfârşi este să existe un singur învingător: fotbalul", a adăugat Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici