Juan Antonio Samaranch a murit

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă, miercuri, la o clinică din Barcelona, anunţă presa spaniolă.

35 afișări
Imaginea articolului Juan Antonio Samaranch a murit

Juan Antonio Samaranch a murit

Marca a anunţat că decesul a fost confirmat de directorul serviciului de medicină internă de la spitalul Quirón, Rafael Esteban Mur.

"Juan Antonio Samaranch, internat la spitalul Quiron din Barcelona, a murit la ora 13.25 (11.25 GMT), miercuri, ca urmare a unui stop cardiorespirator", se arată în comunicatul clinicii din Barcelona, citat de AFP.

Juan Antonio Samaranch, în vârstă de 89 de ani, a fost internat de urgenţă, marţi după-amiază, la spitalul privat din Barcelona pentru insuficienţă coronariană acută.

Fostul preşedinte al CIO a fost internat de mai multe ori în ultimi ani, ultima dată, în octombrie 2009, după ce s-a simţit rău în timp ce se afla la Monte Carlo.

În 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar în 2001 a stat mai mult timp în spital, cu diagnosticul oboseală cronică, după ce a părăsit preşedinţia CIO.

Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost preşedintele de onoare al forului olimpic. Doar baronul francez Pierre de Coubertin, "tatăl" Jocurilor Olimpice moderne, a rămas în funcţie mai mult ca Samaranch (1896-1925).

"Am pierdut o referinţă în sportul mondial", a declarat secretarul de stat pentru sport din Spania, Jaime Lissavetzky.

Guvernul regional catalan a anunţat că sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Samaranch va fi depus, joi, într-o capelă de la sediul "Generalitat" pentru ca locuitorii Barcelonei să-i poată aduce un ultim omagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici