Juan Martin Del Potro l-a învins pe Roger Federer şi a câştigat US Open - GALERIE FOTO

Argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 6, a câştigat primul său titlu de Grand Slam, după ce l-a învins, luni, la New York, în finala de la US Open, pe cvintuplul deţinător al titlului şi numărul 1 mondial, Roger Federer, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/5), 4-6, 7-6 (7/4), 6-2.

49 afișări
Imaginea articolului Juan Martin Del Potro l-a învins pe Roger Federer şi a câştigat US Open - GALERIE FOTO

Juan Martin Del Potro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Juan Martin Del Potro

Del Potro, de doar 20 de ani, a reuşit să-l priveze pe Federer de al 16-lea titlu de Grand Slam, de al treilea al sezonului (după Roland-Garros şi Wimbledon) şi de un al şaselea consecutiv la US Open.

Juan Martin Del Potro şi Roger Federer

Argentinianul nu l-a învins niciodată pe elveţian, în şase meciuri jucate.

În semifinale, Del Potro îl eliminase pe Rafael Nadal. Înaintea lui, niciun tenisman nu a reuşit să-i învingă atât pe Nadal cât şi pe Federer în drumul spre o victorie la un turneu de Grand Slam.

Juan Martin Del Potro

Del Potro este primul argentinian şi sud-american care câştigă US Open după Guillermo Vilas în 1977. El devine primul jucător din afara Europei care câştigă un Grand Slam după compatriotul său Gaston Gaudio la Roland-Garros în 2005.

La 1,98 m, el este cel mai înalt jucător ce câştigă un turneu de Grand Slam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici