Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells/ Ce mesaj le-a transmis suporterilor români

Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu origini româneşti, a câştigat turneul de la Indian Wells, după ce s-a impus în faţa jucătoarei Angelique Kerber, în trei seturi, 4-6, 6-3, 4-6, după două ore şi 20 de minute de joc.

4021 afișări
Imaginea articolului Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells/ Ce mesaj le-a transmis suporterilor români

Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells: Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc

Jucătoarea de 18 ani a intrat în istoria turneului, fiind prima care a obţinut trofeul după ce a intrat pe tabloul principal pe baza unui wildcard.

Bianca Andreescu a realizat nu mai puţin de 44 de lovituri câştigătoare, bazându-se pe forehand.

Până să ajungă în ultimul act al competiţiei, Bianca Andreescu a învins-o, vineri, cu 6-3, 3-6, 6-4, pe Elina Svitolina, locul 6 WTA.

Ea a avut un parcurs excelent în acest an. A câştigat 27 de meciuri şi a pierdut doar 3. A jucat o finală WTA, la Auckland, şi a câştigat un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, ea a devenit prima jucătoare care atinge finala după ce la turneu a participat pe baza unui wild card.

Jucătoarea canadiană de origine română va primi un premiu de 1.354.010 dolari, 1.000 de puncte WTA şi va urca până pe locul 24 WTA, la începutul anului fiind clasată pe locul 178 WTA.

Ca urmarea a victoriei obţinute de Bianca Andreescu, Simona Halep rezistă pe podium în ierarhia WTA. De luni, Simona este pe locul 3.

Jucătoarea în vârstă de 18 ani începuse această competiţie pe locul 60 în ierarhia mondială, iar în urma acestei victoriei de la Indian Wells, Bianca Andreescu a urcat până pe locul 24 WTA.

"În primul rând vreau să o felicit pe Angelique Kerber pentru cum a jucat toată săptămâna, a fost o onoare pentru mine să împart terenul cu tine. Sper ca exemplul meu să fie urmat şi de alţi tineri sportivi, am crezut mereu că dacă munceşti din greu şi crezi în tine, poţo obţine performanţe.

Este un moment devenit realitate, un rod al muncii mele de ani de zile", a spus Bianca Andreescu, la finalul meciului, care a încheiat discurrul cu un mesaj în limba română pentru toţi susţinătorii ei din ţară:

"Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici