Jucătorii deplâng lipsa punctelor de clasament la Grand Slam-ul de la Wimbledon

Jucătorii au fost dezamăgiţi de retragerea punctelor de clasament de la Grand Slam-ul de la Wimbledon, dar au acceptat cu părere de rău decizia organelor de conducere, a declarat duminică tunisiana Ons Jabeur, numărul şase mondial.

372 afișări
Imaginea articolului Jucătorii deplâng lipsa punctelor de clasament la Grand Slam-ul de la Wimbledon

Jucătorii deplâng lipsa punctelor de clasament la Grand Slam-ul de la Wimbledon

Cel mai prestigios turneu de tenis din lume nu va acorda puncte de clasamen, în urma deciziei luate de către ATP şi WTA Tours, după ce organizatorii turneului pe iarbă au decis să excludă jucătorii din Rusia şi Belarus, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Clasamentele determină capacitatea unui jucător de a participa la evenimente de tenis şi de a primi locuri în clasament, iar absenţa acestora va reduce Wimbledon la un turneu demonstrativ.

„Este o decizie foarte dificilă, am discutat mult cu WTA. Îmi doresc ca ei să găsească o soluţie, dar nu cred că se va schimba ceva în ceea ce priveşte absenţa punctelor", a declarat Jabeur reporterilor, după ce a părăsit Openul Franţei, la capătul unei înfrângeri surprinzătoare în primul tur.

Ediţia din acest an de la Wimbledon va fi prima în care jucătorii vor fi excluşi pe motiv de naţionalitate, după perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, când jucătorii germani şi japonezi au fost interzişi.

Organismele care guvernează tenisul au interzis la rândul lor Rusiei şi Belarusului să participe la competiţiile internaţionale pe echipe în urma invaziei, pe care Moscova o numeşte „operaţiune specială", dar au permis jucătorilor din cele două ţări să concureze în calitate de neutri.

Măsura de la Wimbledon a fost condamnată de organismele de conducere a tenisului ca fiind discriminatorie, iar sancţiunea lor asupra turneului de Grand Slam pe iarbă va însemna că jucătorii nu vor putea să-şi apere punctele câştigate în ediţia din 2021.

„Mi-aş dori să avem puncte... pentru că nu este corect dacă renunţăm la toate punctele fără ca noi să apărăm ceva, mai ales că unii au avut finale, semifinale", a spus Jabeur.

Decizia de la Wimbledon a fost criticată de jucători de top, precum Rafa Nadal, de 21 de ori campion de Grand Slam, care a catalogat-o drept nedreaptă, în timp ce numărul unu mondial Novak Djokovic a declarat că nu susţine decizia.

Djokovic, care va pierde cele 2.000 de puncte pe care le-a obţinut câştigând trofeul de anul trecut, se numără printre cei care vor fi afectaţi şi ar putea coborî în clasament.

„Este o decizie grea pentru toată lumea, pentru unii jucători este probabil foarte dureroasă", a declarat fostul campion la US Open Dominic Thiem, care a ratat Wimbledon 2021 din cauza unei accidentări.

Sloane Stephens, fostă câştigătoare a US Open, care face parte din Consiliul Jucătorilor WTA, a declarat că este regretabil pentru cei care vor pierde puncte, dar a susţinut poziţia turneelor.

„Decizia care a fost luată, evident, nu a fost luată cu uşurinţă", a spus ea. „Cred că e ca atunci când eşti pus la colţ şi asta este tot ce poţi face, cred că de aceea a fost luată această decizie şi o susţin.

Când te uiţi la principiile şi la ceea ce reprezintă turneul nostru, discriminarea nu va fi niciodată tolerată. Sunt o mulţime de jucători care vor pierde puncte. Eu voi pierde puncte. Dar asta nu este ceea ce susţinem noi ca turneu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici