Jucătorul croat Marin Cilici a câştigat US Open

Jucătorul croat Marin Cilici, locul 16 ATP şi cap de serie numărul 14, a câştigat US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins, luni, în finală, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3, pe tenismenul japonez Kei Nishikori, locul 11 ATP şi cap de serie numărul 10.

379 afișări
Imaginea articolului Jucătorul croat Marin Cilici a câştigat US Open

Marin Cilici a câştigat US Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partida a durat o oră şi 54 de minute.

Cilici este la primul succes într-un turneu de Grand Slam. De asemenea, el este primul croat care reuşeşte o asemenea peformanţă de la Goran Ivanisevici, triumfător la Wimbledon, în 2001.

Marin Cilici nu a participat la ediţia trecută a US Open, deoarece era în stare de suspendare. El a fost depistat pozitiv cu un stimulant, în mai 2013, şi a fost suspendat nouă luni de ITF, care a considerat totuşi că jucătorul nu a încercat să-şi îmbunătăţească peformanţele sportive lunâd o tabletă de coramină-glucoză. TAS i-a redus ulterior suspendarea la patru luni.

TITLURILE ZILEI

În urma succesului de luni, croatul va primi un cec de 3 milioane de dolari, iar Nishikori unul de 1,45 milioane de dolari. Cilici va urca în clasamtnul ATP de pe locul 16 pe 12, iar Nishikori de pe 11 pe 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici