Judoka Monica Ungureanu, medalie de aur la Grand Slam de la Baku

Judoka Monica Ungureanu a câştigat, vineri, medalia de aur la categoria 48 de kilograme, la Grand Slam de la Baku, competiţie dotată cu premii totale de 154.000 de dolari.

100 afișări
Imaginea articolului Judoka Monica Ungureanu, medalie de aur la Grand Slam de la Baku

Judoka Monica Ungureanu (Imagine: Marcella Dragan/Mediafax Foto)

După eliminarea unor adversare din Rusia, Franţa şi Brazilia în turul doi, sferturi şi semifinale, în finala categoriei 48 de kilograme, Monica Ungureanu (26 de ani) a luptat cu sportiva Eva Csernoviczki (Ungaria), cu care a intrat în prelungiri, sportiva tricoloră obţinând victoria după 24 de secunde prin waza-ari.

Pentru medalia de aur, Monica Ungureanu va fi recompensată cu 5.000 de dolari şi 500 de puncte în clasamentul forului internaţional.

În finalele de vineri, la feminin, mai sunt angrenate Andreea Chiţu, la categoria 57 de kilograme, şi Corina Căprioriu, la categoria 57 de kilograme.

La Grand Slam de la Baku participă 356 judoka, fete şi băieţi, din 48 de ţări.

Următoarele patru etape Grand Slam din IJF World Tour vor avea loc la Tyumen (Rusia), Paris (Franţa), Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) şi Tokyo (Japonia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici