Kapetanos, pe lista Fancy Bears cu jucători care au folosit substanţe interzise la CM din 2010

Fotbalistul grec Pantelis Kapetanos, fost la FCSB şi CFR Cluj, alături de nume importante precum Tevez, Kuyt sau Mario Gomez se află pe o listă cu sportivi care au beneficiat de excepţii de uz terapeutic la CM din Africa de Sud, potrivit Fancy Bears, informează BBC.

282 afișări
Imaginea articolului Kapetanos, pe lista Fancy Bears cu jucători care au folosit substanţe interzise la CM din 2010

Kapetanos, pe lista Fancy Bears cu jucători care au folosit substanţe interzise la CM din 2010

Lista completă publicată de Fancy Bears conţine 25 de nume, cărora le-a fost permisă folosirea de substanţe interzise la turneul final din 2010, găzduit de Africa de Sud şi câştigat de Olanda. Lui Kapetanos i-a fost permis să folosească substanţa numită celestone, în timp ce Tevez, Juan Sebastian Veron, Gabriel Heinze şi Walter Samuel au primit excepţie de uz terapeutic pentru betametazonă, Kuyt pentru dexametazonă, iar Gomez pentru salbutamol.

Echipa naţională a Spaniei a câştigat Cupa Mondială din 2010, după o finală cu Olanda, scor 1-0, însă niciun jucător spaniol nu se află pe lista excepţiilor de uz terapeutic. Fancy Bears au intrat pentru prima dată în posesia unor documente obţinute de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA) despre fotbalişti.

Grupul de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA şi a postat, pe13 septembrie 2016, primele date medicale legate de nume mari ale sportului american, precum tenismenele Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substanţe interzise pe baza unor certificate medicale. De atunci, hackerii, despre care WADA susţine că sunt ruşi, au spart şi serverele unor federaţii internaţionale şi au publicat alte serii de documente obţinute în acest fel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici