Karateka de 5 ani, cel mai tânăr sportiv participant la Campionatele Mondial de Karate Fudokan

Un copil de 5 ani, Radu Ştefan Ciutacu, este cel mai tânăr sportiv participant la Campionatul Mondial de Karate Fudokan care începe vineri, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde se vor înfrunta 2.000 de karateka din 45 de ţări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

472 afișări
Imaginea articolului Karateka de 5 ani, cel mai tânăr sportiv participant la Campionatele Mondial de Karate Fudokan

Karateka de 5 ani, cel mai tânăr sportiv participant la Campionatele Mondial de Karate Fudokan

Preşedintele Federaţiei Europene de Karate Fudokan, Zurab Merabsvili, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că la campionat participă 2.000 de sportivi din 45 de ţări, fiind programate 400 de lupte.

„La Cluj-Napoca se organizează a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, competiţie care va reuni 2.000 de sportivi din 45 de ţări, care vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc în cadrul a 400 de lupte. În cadrul acestui campionat testăm nivelul sportivilor, în special a celor din Europa. Cel mai tânăr sportiv participant este Radu Ştefan Ciutacu, care are 5 ani, şi este legitimat la şcoală de karate tradiţional din Bucureşti, care va participa la probele de Kata individual, Kihon individual şi Kihon Kumite individual, iar cel mai vârstnic este o karateka de 80 de ani din Germania”, a spus Merabsvili.

Organizatorii competiţiei au subliniat că în cadrul Campionatului Mondial de Karate Fudokan România îşi apără la titlul mondial obţinut în urmă cu doi ani la Belgrad, când ţara noastră a obţinut locul 1 în clasamentul pe naţiuni.

„Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană pe naţiuni sunt Rusia, Polonia şi Slovenia”, au mai spus sursele citate.

Campionatul Mondial de Karate Fudokan se desfăşoară în perioada 3 – 5 noiembrie în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

TITLURILE ZILEI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici