Kieran Trippier este prima achiziţie a noilor proprietari de la Newcastle

Internaţionalul englez Kieran Trippier a fost anunţat în cele din urmă ca jucător al lui Newcastle United, după ce a fost definitivat transferul său de la campioana în exerciţiu din La Liga, Atletico Madrid, în fereastra de transferuri a lunii ianuarie.

302 afișări
Imaginea articolului Kieran Trippier este prima achiziţie a noilor proprietari de la Newcastle

FOTO Kieran Trippier/Twitter

Kieran Trippier a devenit astfel prim achiziţie a lui Newcastle United sub noul acţionariat al clubului, condus de fondul de investiţii al Arabiei Saudite. Suma de transfer anunţată este de 12 milioane de lire sterline, plus bonusuri.

Fundaşul dreapta englez şi-a petrecut ultimii doi ani în Spania, la Atletico Madrid, sub comanda lui Diego Simeone, devenind om de bază al echipei care câştiga La Liga.

Ambiţiile sale se vor schimba drastic, odată ce va îmbrăca pentru prima dată faimosul tricou alb-negru al Magpies.

După ce a semnat contractul de transfer pe St. James's Park, englezul a scris pe Twitter: „Sunt atât de fericit să mă alătur echipei Newcastle. Toată lumea ştie că fanii sunt incredibil de pasionaţi şi voi da totul pentru ei. Abia aştept să mă apuc de treabă.

Mulţumesc tuturor celor de la @nufc & fanilor pentru primirea foarte caldă de care am avut parte până acum".

Trippier va schimba cursa pentru titlu cu lupta pentru evitarea retrogradaării, la sosirea pe St James Park, deoarece Newcastle se află pe locul 19 în clasament, la două puncte de un loc neretrofradabil, având cel puţin un meci mai mult decât mulţi dintre rivalii lor din partea de jos a clasamentului.

Cu toate acestea, Trippier a fost atras din nou în Premier League, ademenit de oferta fără îndoială ameţitoare a lui Newcastle, precum şi de şansa de a se întoarce în nordul Angliei, un loc apropiat inimii sale.

El a declarat pentru site-ul Newcastle: „Sunt încântat să mă alătur acestui club fantastic. Mi-a plăcut foarte mult perioada petrecută la Madrid, dar când am aflat de interesul celor de la Newcastle United şi după ce am mai lucrat cu Eddie Howe, am ştiut că aici vreau să ajung.

Sunt conştient că ne aşteaptă multă muncă, dar cunosc bine cerinţele din Premier League şi ştiu ce club uimitor este acesta, cu jucători foarte talentaţi. Abia aştept să încep şi sunt încântat să păşesc pe St. James' Park ca jucător al lui Newcastle".

Trippier a petrecut două sezoane şi jumătate sub formă de împrumut la Barnsley, înainte de a petrece următorii trei ani la Burnley.

În vara anului trecut, când numele lui Trippier era vehiculat cu mutări la echipe precum Manchester United, jucătorul de 31 de ani a insistat că există un singur club care l-ar putea convinge vreodată să revină în Premier League.

„Mi-ar plăcea să mă retrag acolo. Acesta este scopul meu, să mă retrag la Burnley. Am o relaţie grozavă cu Sean Dyche", a declarat Tripper pentru Burnley Express.

„Vreau să joc cât de sus pot cât mai mult timp, dar voi şti când va fi momentul potrivit. Dacă voi mai sta la Atleti încă doi ani, asta mă va duce la 32 de ani, iar Burnley este singurul club pentru care m-aş întoarce în Anglia.

Aşa vreau să se planifice lucrurile. Vreau să joc aici cât mai mult timp şi apoi să termin de jucat pentru un antrenor ca Sean Dyche, în timp ce îmi închei cariera la Burnley. Acolo vreau să termin".

În cele din urmă, el a acceptat să se alăture echipei din Newcastle, condusă de unul dintre foştii săi antrenori de la Burnley, Howe, care a declarat, citat de The Mirror:

„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit lui Kieran la Newcastle United. Am admirat de mult timp abilităţile sale şi i-am urmărit cariera, aşa că atunci când a apărut oportunitatea de a-l transfera, nu am ezitat.

S-a muncit mult la planificarea ferestrei de transfer din ianuarie, cu mult înainte de începerea lunii, ceea ce reiese şi din cât de repede am reuşit să finalizăm această mutare. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, în special proprietarilor noştri, şi aştept cu nerăbdare să lucrez din nou cu Kieran pe terenul de antrenament."

Newcastle a fost cumpărată de Fondul de investiţii publice saudite în luna octombrie a anului trecut, declanşând sărbători nebuneşti din partea fanilor Magpies.

Aceştia s-au arătat încântaţi atât de plecarea fostului proprietar Mike Ashley, cât şi de puterea financiară a noilor proprietari, care le va permite să investească masiv în viitor, în jucători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici