Kim Clijsters a câştigat US Open - VIDEO

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters, în vârstă de 26 de ani, revenită în competiţie după doi ani de pauză şi mamă a unei fetiţe, a câştigat al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce s-a impus, duminică, la US Open, în faţa sportivei daneze Caroline Wozniacki, scor 7-5, 6-3.

27 afișări
Imaginea articolului Kim Clijsters a câştigat US Open - VIDEO

Kim Clijsters a câştigat US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Clijsters alături de fetiţa sa, Jada

Clijsters mai câştigase US Open în 2005, înainte de a se retrage în mai 2007. După o pauză de doi ani, timp în care a devenit mamă, fostul număr 1 mondial a revenit pe circuit în luna august şi a evoluat la US Open datorită unei invitaţii.

Este prima mamă care câştigă un turneu de Grand Slam după australianca Evonne Cawley-Goolagong la Wimbledon în 1980 şi doar a treia jucătoare din istorie ce reuşeşte această performanţă.

Belgianca a devenit şi prima jucătoare care câştigă US Open după ce a primit o invitaţie. Clijsters nu apare în clasamentul WTA deoarece nu a jucat destule turnee în 2009 (Cincinnati şi Toronto înainte de US Open).

"Nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce mi se întâmplă. Sunt mulţumită că mi-am apărat titlul din 2005. Este incredibil şi mulţumesc federaţiei americane că m-a invitat aici", a spus Clijsters.

"Kim este o fată minunată, îi doresc mult noroc în viitor", a declarat în engleză tânăra Caroline Wozniacki, în vârstă de 19 ani, numărul 9 mondial, care a mulţumit fanilor săi în daneză şi poloneză.

După ce a obţinut victoria, belgianca a căzut în genunchi şi a început să plângă, urcând apoi în tribune, unde se afla şi soţul său, Brian Lynch, fost baschetbalist profesionist.

În acest timp, micuţa Jada, de 18 luni, observa scena dintr-o lojă, cu biberonul în gură, supravegheată de bonă şi arătând spre un ecran uriaş unde apărea imaginea mamei ei. Apoi, Jada a fost adusă pe teren pentru a fi fotografiată alături de mama sa şi trofeul de la US Open.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici