Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1: beţia de 16 zile, telefonul aruncat în mare şi divorţul de Miss Scandinavia

69370 afișări
Imaginea articolului Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1: beţia de 16 zile, telefonul aruncat în mare şi divorţul de Miss Scandinavia

Kimi Raikkonen s-a retras pe propriul iaht, după ce maşina de curse i-a luat foc

Kimi Raikkonen încheie o aventură de 20 de ani în Formula 1. Finlandezul a debutat în 2001, iar în 2007 s-a alăturat echipei Ferrari, pentru a-l înlocui pe marele Michael Schumacher.

F1 pierde un personaj spumos, alergic la ceremonii, spontan dincolo de toate limitele, dar, pe de altă parte, sufletist şi cu umor caustic.

Cine l-a poreclit Iceman

Cunoscut în circuit sub numele de Iceman - „Omul de gheaţă”, prietenii îl descriu mai degrabă ca pe un tip haios şi generos. Porecla i-a fost dată de Ron Dennis, proprietarul McLaren. Prima poreclă a lui Kimi a fost însă „eschimos”. Aşa l-a numit Peter Sauber, proprietarul echipei elveţiene care l-a debutat în Formula 1, în 2001. „Eskimo” a fost utilizată chiar de la primele teste pe circuit.

Episodul iahtul

Este un moment incredibil din cariera lui Kimi. Era anul 2006 şi Marele Premiu de la Monte Carlo. Motorul McLaren a luat foc cu nordicul la volan. Kimi, în loc să se întoarcă la boxe, să ofere interviurile obişnuite şi să facă analiza cu echipa sa, s-a îndreptat spre iahtul său ancorat lângă circuit. A urcat scara în costum şi cu cască pe cap, apoi s-a schimbat, a băut o bere şi a urmărit liniştit finalul cursei. „Barca era la o aruncătură de băţ şi apoi cursa mea se încheiase, ce este ciudat?”, avea să comenteze pilotul nordic după cursă.

Pasionat de hochei

Suntem în anul 2012, cu Kimi revenit la Lotus Renault. Termină pe locul doi în Bahrain şi împreună cu prietenul său Kimmo Pikkarainen, jucător de hochei (Kimi a început sportul cu hochei, ca mulţi finlandezi, dar a renunţat pentru că trebuia să se trezească dimineaţa prea devreme pentru a se antrena) participă la o petrecere organizată de prinţul Bahrainului. Sărbătoarea durează mai bine de o săptămână. Kimi zboară apoi la Helsinki, unde continuă petrecerea. Adună 16 zile de distracţie. Soseşte la Barcelona - unde spune că îşi aminteşte foarte puţin din cele întâmplate în acele zile sălbatice - aleargă într-o cursă şi termină pe locul trei. „Alcoolul ameliorează uneori stresul”, a comentat în biografie episodul cu pricina. De asemenea, o altă întâmplare bahică din timpul serviciului militar, obligatoriu în Finlanda. Kimi împreună cu nişte tovarăşi au sărit gardul unităţii şi au petrecut în oraş. S-a întors beat în bază, iar pedepsa primită a fost de 20 de zile de arest.

A reparat singur un Ferrari

Kimi locuieşte în Elveţia, dar are o proprietate splendidă şi în Finlanda, cu pădure privată, lacuri şi un circuit de motocros (o altă mare pasiune; deţine o echipă în Campionatul Mondial). Soţia lui a dezvăluit că se pricepe la multe în casă: asamblează mobilier, se ocupă de grădinărit. Kimi nu refuză niciodată munca fizică. La Ferrari încă râd când îşi amintesc că a reparat singur baia de ulei a bolidului. A împrumutat o cutie de scule de la mecanici şi a trecut la treabă, în garaj. „Baia era la fel cu cea de pe iahtul meu, nu a fost dificil”, a explicat el.

Scanare cu raze X la aeroport

O altă nebunie de neratat, scrisă în biografia sa, s-a consumat la aeroport. La terminalul Plecări, la rutina obişnuită înainte de îmbarcare, Kimi s-a strecurat în zona cu raze X care verifică bagajele pe bandă. Procedurile de urgenţă s-au declanşat instantaneu, poliţiştii l-au oprit şi l-au interogat îndelung. El a motivat astfel gestul: „Am vrut să am o imagine despre ce este în corpul meu”.

Urăşte conversaţiile inutile

Recent, datorită soţiei Minttu şi a prietenilor, Kimi s-a deschis către social media. Postările sunt ironice, amuzante, în stilul său. Cu toate acestea, rămâne alergic la discuţiile fără miez, de prisos. În 2013, când a ajuns la un acord de a reveni la Ferrari în anul următor alături de Fernando Alonso, a aruncat telefonul peste bord, în mare. Nu i-a plăcut că trebuia să răspundă la mesajele de felicitare pe care urma să le primească, după ce vestea ar fi fost oficializată.

Show bahic la Gala FIA din 2018

Sfârşitul aventurii cu Ferrari a adus un alt moment memorabil. În 2018 se ştia deja că va fi înlocuit de Charles Leclerc. La finalul sezonului, la Sankt Petersburg a avut loc Gala FIA, o ceremonie sobră. Kimi a avut grijă s-o anime. Invitat să primească un premiu, a pătruns complet beat pe scenă. Au urmat grimase şi glume cu Schumacher.

Însurat cu o fostă stewardesă

Prima căsătorie a durat până în 2013. Kimi a fost căsătorit cu Jenny Dahlman (fostă Miss Scandinavia). După divorţ, a cunoscut-o pe Minttu Virtanen, o fostă însoţitoare de zbor. Împreună au doi copii - Robin şi Rianna. Cu familia în centrul preocupărilor, Kimi continuă să se distreze de minune. Nu mai petrece până în zori, nu se trezeşte în camere de hotel necunoscute (odată a greşit camera, nimeni nu ştie cum a intrat, iar proprietarul l-a găsit dormind în patul lui) şi nu mai luptă pentru poziţiile de top. Formulei 1 îi va fi cu siguranţă dor de personajul Kimi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici