Lance Armstrong, o legendă a ciclismului, nu regretă că a s-a dopat pentru a câştiga unul dintre cele mai renumite tururi

Lance Armstrong a fost deposedat în 2012 de cele şapte titluri din Turul Franţei, iar acum a declarat pentru Reuters că dacă s-ar întoarce în trecut nu ar schimba nimic. Armstrong spune că a făcut tot ce trebuia să facă pentru a câştiga cursele.

911 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong, o legendă a ciclismului, nu regretă că a s-a dopat pentru a câştiga unul dintre cele mai renumite tururi

HEPTA, 20.04.2018 Interviul lui Oprah Winfrey cu Lance Armstrong, în care campionul de şapte ori al Tour de France recunoaşte că s-a dopat.

Într-un interviu, Lance Armstrong a vorbit despre momentul care a şocat întreaga planetă: "Am făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga. Nu era legal, dar nu aş schimba nimic: era vorba despre a pierde mulţi bani şi a ajunge din erou un zero", a declarat omul care a rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei.

Armstrong s-a retras din ciclism în 2011, iar în 2012 a rămas fără titluri. Sportivul a utilizat diferite substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996.

Conform anchetei realizate de Agenţia Americană Antidoping (USADA), Lance Armstrong crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal. Dosarul anchetei are peste 1.000 de pagini. În 2012, rutierul Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă în ciclism şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici