Lance Armstrong va acorda un interviu despre acuzaţiile de dopaj care i-au fost aduse

Fostul ciclist Lance Armstrong va acorda un interviu celebrei prezentatoare americane Oprah Winfrey, în care va vorbi despre acuzaţiile de dopaj ce i-au fost aduse în ultimii ani. Rutierul american a fost deposedat anul trecut de cele şapte trofee pe care le câştigase în cadrul Turului Franţei.

139 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong va acorda un interviu despre acuzaţiile de dopaj care i-au fost aduse

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ani întregi de acuzaţii, fostul ciclist Lance Armstrong va acorda un interviu cu o durată de 90 de minute prezentatoarei Oprah Winfrey. Interviul va avea loc la casa sportivului din Austin, Texas şi va fi difuzat pe 17 ianuarie pe postul de televiziune OWN (Oprah Winfrey Network).

Potrivit Huffington Post, Armstrong urmează să vorbească despre acuzaţiile de dopaj care anul trecut au dus la ruinarea carierei sale. Interviul fostului rutier va fi difuzat simultan şi pe site-ul Oprah.com.

Este cunoscut faptul că Lance Armstrong şi Oprah Winfrey au o relaţie de prietenie care datează încă din anul 2005, atunci când sportivul a apărut pentru prima dată în emisiunea celebrei prezentatoare. În urmă cu şase ani Armstrong debuta la The Oprah Winfrey Show pentru a vorbi despre lupta cu cancerul, maladie pe care ulterior a reuşit să o învingă.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse după anularea rezultatelor sale începând cu 1 august 1998. Pentru rezultatele sale din Turul Franţei, Lance Armstrong a primit 2,950 milioane de euro.

Totodată, USADA îl acuză pe fostul sportiv de origine americană că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici