Legendarul fotbalist francez Just Fontaine a murit la vârsta de 89 de ani

Just Fontaine este deţinătorul recordului pentru cele mai multe goluri marcate vreodată la o singură Cupă Mondială: a marcat de 13 ori în şase meciuri pentru Les Bleus, la turneul din 1958.

223 afișări
Imaginea articolului Legendarul fotbalist francez Just Fontaine a murit la vârsta de 89 de ani

Legendarul fotbalist francez Just Fontaine a murit la vârsta de 89 de ani

Legenda fotbalului francez, Just Fontaine, a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit gool.com.

Lumea fotbalului deplânge pierderea legendei Franţei Just Fontaine, după ce familia sa a anunţat decesul acestuia la vârsta de 89 de ani.

Fontaine rămâne deţinătorul recordului pentru cele mai multe goluri marcate vreodată la o singură Cupă Mondială. Francezul a marcat de 13 ori în şase meciuri pentru Les Bleus la turneul din 1958.

Fostul atacant s-a născut la Marrakech, care pe atunci făcea parte din Marocul francez, şi şi-a început cariera la USM Casablanca, înainte de a evolua la Nice şi apoi la Reims.

Fontaine a făcut parte dintr-o epocă de aur a succesului pentru Reims în anii 1950, câştigând două titluri de campion şi Cupa Franţei. De asemenea, a făcut parte din echipa Reims care a ajuns în finala Cupei Europene în 1959, pierzând cu 2-0 în faţa lui Real Madrid la Stuttgart.

Fontaine a marcat 121 de goluri în şase sezoane pentru Reims şi un total de 165 de goluri în 200 de meciuri în Ligue 1, înainte de a-şi întrerupe cariera din cauza unei accidentări la picior, la vârsta de 28 de ani.

Fontaine a fost celebru şi la nivel internaţional, recordul său de 13 goluri la Cupa Mondială din 1958 nefiind încă bătut. Atunci Franţa a ajuns în semifinale pentru prima dată în istoria sa.

Atacantul de la Reims şi-a încheiat cariera internaţională cu un record incredibil de 30 de goluri în 21 de meciuri, înainte de a se îndrepta spre o carieră de manager, care a inclus stagii la Franţa, Luchon, Paris Saint-Germain, Toulouse şi Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici