Legendarul pilot român Marin Dumitrescu a decedat la 102 ani

Motorsportul românesc l-a pierdut marţi pe Marin Dumitrescu, legendarul pilot român, care a decedat la venerabila vârstă de 102 ani, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

385 afișări
Imaginea articolului Legendarul pilot român Marin Dumitrescu a decedat la 102 ani

Sursa foto: Facebook

Ca urmare a participării sale la toate concursurile automobilistice organizate în Sinaia, oraşul în care, în 1950, a realizat cea mai mare victorie din carieră, la cursa de Coastă, Marin Dumitrescu a fost numit, în 2011, Cetăţean de Onoare al oraşului Sinaia, apoi a primit din partea preşedintelui României, Traian Băsescu, distincţia Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” în grad de “Cavaler”. De asemenea, în 2012 a fost declarat oficial şi Maestru al Sportului de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

În acest an, FRAS şi Romfilatelia au realizat un întreg poştal cu timbru marcă fixă „Piloţi de Legendă”, în semn de respect şi preţuire faţă de legendarul sportiv român.

Pe lângă performanţele ca sportiv, Marin Dumitrescu a fost şi fondator a două cluburi, Unirea Tricolor şi Politehnica Bucureşti. Totodată, a scris două cărţi, una autobiografică „Un sfert de veac la volanul bolizilor” (1978) şi Automobilismul Sportiv Românesc (2010). Totodată, în 2017 a fost lansat un documentar despre viaţa sa, numit „Cursa vieţii mele”.

În urma lui Marin Dumitrescu rămân doi băieţi, Silviu şi Andrei, ambii piloţi activi în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Silviu, revenit în 2018, în competiţie, are în palmares un titlu de vicecampion naţional absolut, în timp ce Andrei, la fix 50 de ani de când bunicul său devenea primul campion, a cucerit la finele sezonului 2018 titlul de campion naţional absolut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici