Leicester City a egalat cea mai mare victorie din istoria Premier League, după ce a învins-o pe Southampton, scor 9-0

Leicester City a reuşit să egaleze cea mai mare victorie din istoria Premier League, vineri seara, în etapa a zecea din acest sezon, după ce a învins-o pe Southampton, în deplasare, scor 9-0.

139 afișări
Imaginea articolului Leicester City a egalat cea mai mare victorie din istoria Premier League, după ce a învins-o pe Southampton, scor 9-0

Leicester a egalat cea mai mare victorie din istoria Premier League, după 9-0 contra lui Southampton

Jocul a început cum se nu putea mai rău pentru Southampton, care a încasat gol în minutul 10, de la Chilwell, iar două minute mai târziu căpitanul Bertrand a fost eliminat direct. La pauză, scorul era 5-0 pentru Leicester, care a înscris prin Chilwell (10'), Tielemans (17'), Perez (19, 39) şi Vardy (45').

În repriza secundă, dezastrul a continuat pentru Southampton, care a mai încasat patru goluri, Perez (57') şi Vardy (58', 90+4' - penalti) reuşindă să ajungă la trei goluri. De asemenea, cel care a mai punctat a fost Maddison, în minutul 85.

S-a terminat 9-0, rezultat care va rămâne în istoria campionatului Angliei din mai multe motive. Potrivit BBC, Leicester a egalat un record vechi de 24 de ani în ceea ce priveşte diferenţa de scor dintr-un meci din Premier League. Precedenta echipă care a câştigat cu 9-0 a fost Manchester United, contra lui Ipswich, în 1995.

De asemenea, victoria lui Leicester este cea mai mare înregistrată vreodată în deplasare de o echipă din prima ligă engleză, în istoria de 131 de ani a campionatului.

În plus, Southampton a suferit cea mai grea înfrângere din istorie în toate competiţiile.

Pe lângă aceste aspecte, Leicester a mai reuşit performanţa de a avea doi jucători care reuşesc să marcheze trei goluri într-un meci (Perez şi Vardy). Doar Arsenal, în 2003, mai reuşise acest lucru, prin Pennant şi Pires, tot într-un meci cu Southampton.

În urma acestui rezultat, Leicester a urcat pe locul 2 în Premier League, cu 20 de puncte şi cu un golaveraj 25-8. De partea cealaltă, Southampton a ajuns pe loc retrogradabil, 18, cu opt puncte şi golaveraj 9-25.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici