Lewandowski este cel mai bun fotbalist din 2021, în viziunea IFFHS. Jucătorul are 4 premii mondiale individuale într-un singur an

Pentru prima dată în istoria Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (1987 - 2021), un jucător a câştigat 4 premii mondiale individuale IFFHS în acelaşi an. Realizatorul performanţei din 2021 este polonezul Robert Lewandowski.

206 afișări
Imaginea articolului Lewandowski este cel mai bun fotbalist din 2021, în viziunea IFFHS. Jucătorul are 4 premii mondiale individuale într-un singur an

Robert Lewandowski, golgheterul Poloniei şi al lui FC Bayern München, a marcat un număr de 69 de goluri în 2021 în toate competiţiile, egalând cel mai bun an al lui Cristiano Ronaldo, din 2013. Doar cele 91 de goluri ale lui Lionel Messi din 2012 au constituit o performanţă mai mare în istorie. De fapt, polonezul a înscris câte un gol la fiecare 72 de minute, din totalul timpului petrecut pe terenul de fotbal.

A fost al treilea an consecutiv în care a fost cel mai bun marcator din fotbalul european, înscriind de 54 de ori în 2019 şi de 47 de ori în 2020. Cu 13 pase de gol şi 69 de goluri, în 59 de meciuri, polonezul a contribuit la un total de 82 de goluri, având un randament de 1,38 realizări pe meci în 2021.

Aşadar, la fel ca în 2020, Lewandowski a fost încoronat, conform clasamentelor IFFHS, şi în 2021, cu titlul de „Cel mai bun jucător al lumii” şi „Cel mai bun marcator din lume”.

Dar el a mai câştigat şi alte două premii în acest an, fiind desemnat Cel mai bun marcator din lume la nivel de echipe naţionale şi Cel mai bun marcator din lume în campionatele de top.

Deci, a câştigat toate cele 3 premii rezervate golgheterilor, fiind prima dată în istorie când un singur jucător realizează acest lucru.

Cele 4 premii internaţionale în 2021, în viziunea IFFHS, fac din 2021 cel mai bun an din cariera lui Lewandowski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici