Lewandowski, trist după ratarea Balonului de Aur. Ce a declarat vedeta lui Bayern Munchen

Robert Lewandowski recunoaşte că are un "sentiment de tristeţe" în urma ultimei sale nereuşite la Balonul de Aur, atacantul lui Bayern Munchen sperând că Lionel Messi, de şapte ori câştigător, a fost "sincer" când a spus că el merita să primească retroactiv un Balon de Aur pentru 2020.

316 afișări
Imaginea articolului Lewandowski, trist după ratarea Balonului de Aur. Ce a declarat vedeta lui Bayern Munchen

Sursa foto: profimedia

France Football a optat să nu acorde prestigiosul premiu într-un an calendaristic care a fost grav perturbat de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că fotbaliştii în formă anul trecut au ratat şansa de a revendica mult doritul trofeu.

Prolificul internaţional polonez Robert Lewandowski a fost un favorit cert în sondaje, dar a ratat în cele din urmă Balonul de Aur din 2021, acordat superstarului argentinia de la Paris Saint-Germain, Lionel Messi.

Lewandowski a declarat pentru Kanal Sportowy despre faptul că a terminat pe locul al doilea: "Am simţit tristeţe. Nu pot să neg asta. Nu pot spune că am fost fericit, dimpotrivă. Am un sentiment de tristeţe. Să fiu atât de aproape, să concurez cu Messi, bineînţeles că respect modul în care joacă şi ceea ce a realizat. Simplul fapt că am reuşit să concurez cu el îmi arată nivelul pe care am reuşit să îl ating".

După ce a fost recunoscut drept cel mai bun jucător al planetei pentru a şaptea oară Messi a spus că eforturile lui Lewandowski în 2020 ar trebui să fie recunoscute.

El a spus în discursul său: "Aş dori să îl menţionez pe Robert Lewandowski, a fost o adevărată onoare să concurez cu tine. Toată lumea ştie şi suntem de acord că ai fost câştigătorul de anul trecut. Cred că France Football ar trebui să-ţi acorde Balonul de Aur 2020 - îl meriţi şi ar trebui să-l ai acasă".

În ciuda faptului că a fost susţinut de argentinian, Lewandowski nu se aşteaptă să primească un telefon de la France Football prea curând.

Lewandowski a mai spus sursei citate: "Nu sunt atât de entuziasmat să primesc premiul pentru 2020. Mi-ar plăcea ca această declaraţie să fie o declaraţie sinceră şi politicoasă din partea unui mare jucător şi nu doar cuvinte goale."

Ulterior, Lewandowski a clarificat declaraţia cu privire la cuvintele lui Messi, spunând că nu a vrut niciodată să insinueze că sprijinul starului PSG a fost nesincer.

"Declaraţia mea pe care am făcut-o într-un interviu cu un post de televiziune polonez a fost interpretată greşit", a declarat atacantul lui Bayern pentru Kicker. "Nu am vrut niciodată să exprim că vorbele lui Lionel Messi nu au fost sincere sau oneste.

"Dimpotrivă, cuvintele sale la acest eveniment de la Paris, când a spus că, în opinia sa, merit Balonul de Aur pentru 2020, m-au atins profund şi m-au făcut fericit. Am vrut doar să declar că aş fi foarte fericit dacă vorbele lui Messi ar duce la fapte.

Îl respect foarte mult pe Lionel Messi şi vreau să îl felicit încă o dată pentru câştigarea Balonului de Aur 2021".

În timp ce Balonul de Aur i-a scăpat lui Lewandowski, el este în cursă pentru a-şi apăra premiul de cel mai bun jucător al lumii în versiunea FIFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici