Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al SUA. Clasamentul înainte de ultima etapă

Pilotul de la McLaren-Mercedes Lewis Hamilton a câştigat, duminică, Marele Premiu al SUA, penultima etapă a Campionatului Mondial de F1, pe locul doi s-a clasat germanul Sebastian Vettel (Red Bull), iar pe trei spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), titlul la piloţi urmând să fie stabilit în Brazilia.

424 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al SUA. Clasamentul înainte de ultima etapă

Lewis Hamilton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe locul patru a terminat brazilianul Felipe Massa (Ferrari), al cincilea a trecut linia de sosire britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes), iar al şaselea a fost finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault).

Pe locurile 7-10 s-au situat în ordine francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault), germanul Nico Hulkenberg (Force India), venezuelanul Pastor Maldonado şi brazilianul Bruno Senna (ambii de la Williams).

În urma acestor rezultate, echipa Red Bull şi-a trecut în palmares al treilea titlu consecutiv de campioană mondială la constructori.

Titlul mondial la piloţi va fi tranşat duminica viitoare, în Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos, între liderul Sebastian Vettel şi ocupantul locului 2, Fernando Alonso, cei doi fiind despărţiţi de 13 puncte în clasament.

Cu o etapă înaintea finalului sezonului, clasamentul piloţilor (primele zece poziţii) este următorul:

1. Sebastian Vettel 273 de puncte;

2. Fernando Alonso 260;

3. Kimi Raikkonen 206;

4. Lewis Hamilton 190;

5. Mark Webber 167;

6. Jenson Button 163;

7. Felipe Massa 107;

8. Romain Grosjean 96;

9. Nico Rosberg 93;

10. Sergio Perez 66.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Red Bull 440 de puncte;

2. Ferrari 367;

3. McLaren-Mercedes 353;

4. Lotus Renault 302;

5. Mercedes GP 136;

6. Sauber 124;

7. Force India 99;

8. Williams 76;

9. Toro Rosso 22;

10-12. Caterham, Marussia, Hispania Racing Team 0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici