Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu al Braziliei şi se apropie la 14 puncte de Max Verstappen

  • Marele Premiu al Braziliei de la Sao Paulo s-a încheiat duminică seara cu victoria britanicului Lewis Hamilton.
  • Acesta a plecat de pe locul 10, din grila de start şi a reuşit să îl depăşească pe Max Verstappen cu câteva tururi înainte de finalul cursei, olandezul trecând linia de finish pe locul 2.
599 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu al Braziliei şi se apropie la 14 puncte de Max Verstappen

Lewis Hamilton se apropie astfel de olandezul Max Verstapen la 14 puncte, în timp ce echipa Mercedes se desprinde de Red Bull Racing Honda la 12 puncte.

Britanicul a plecat de pe locul 10 după ce a primit o penalizare înainte de cursă, însă a ajuns foarte repede pe locul 3, iar depăşirea decisivă a făcut-o cu 12 tururi înainte de final.

Valtteri Bottas s-a clasat pe locul 3, contribuind decisiv la desprinderea echipei sale în clasamentul pe echipe, cu 481,5 puncte, faţă de Red Bull Racing Honda, care are 479,5.

Clasamentul piloţilor este condus în continuare de Max Verstappen, cu 332,5 puncte, urmat de Hamilton, cu 318,5 şi de Valtteri Bottas, cu 203.

„Sunt atât de recunoscător pentru sprijinul incredibil pe care l-am avut în acest weekend. Nu am mai avut atât de mult sprijin de la Silverstone încoace”, spus Hamilton după cursă, el fiind votat şi „pilotul zilei” de către fani.

„Ce cursă. Echipa a făcut o treabă grozavă, Valtteri a făcut o treabă grozavă. Cu penalizările, este cel mai greu weekend de cursă pe care l-am avut", a mai spus campionul mondial în exerciţiu, în condiţiile în care după al doilea schimb de pneuri s-a arătat uşor nemulţumit de strategia aleasă de echipa sa.

Verstappen, principalul său contracandidat la titlul mondial din acest sezon a spus la rândul său:

"Am încercat totul astăzi şi am dat totul. A fost foarte distractiv, dar în final ne-a lipsit puţin ritmul. Încă avem un avans decent, aşa că astăzi a fost vorba despre limitarea daunelor. Sunt încrezător că vom reveni mai puternici în următoarele curse."

Următoarea cursă are loc weekend-ul viitor în Qatar, completând un şir de trei curse desfăşurate în trei week-enduri consecutive.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici