Lewis Hamilton e noul campion mondial din Formula 1: Dacă îţi urmezi visul, acesta poate deveni realitate/ A devenit primul pilot britanic cu 4 titluri mondiale!

Lewis Hamilton a câştigat, duminică, titlul mondial în actualul sezon al Formulei 1, după ce a terminat pe locul nouă în Marele Premiu al Mexicului.

1091 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton e noul campion mondial din Formula 1: Dacă îţi urmezi visul, acesta poate deveni realitate/ A devenit primul pilot britanic cu 4 titluri mondiale!

Lewis Hamilton e noul campion mondial din Formula 1

Hamilton a terminat pe locul 9 Marele Premiu al Mexicului (etapa 18), dar Vettel a terminat pe locul 4, astfel că britanicul este, matematic, campionul acestui sezon. Pilotul Mercedes a mai cucerit titlul mondial în 2008, 2014 şi 2015. Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Mexicului, Valterri Bottas a terminat pe 2, iar Kimi Raikkonen a obţinut "bronzul".

"WOW! Vă mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut astăzi. Au fost cinci sezoane incredibile cu Mercedes", a spus Hamilton la finalul cursei din Mexic, la microfonul F1.

Hamilton a ajuns pe podiumul celor mai buni piloţi din istorie cu acest titlu mondial. Sebastian Vettel şi Alain Prost au de asemenea patru titluri mondiale. Juan Manuel Fangio ocupă treapta secundă, cu cinci titluri. Michael Schumacher deţine recordul all-time, fiind de şapte ori campion în Formula 1. Hamilton a debutat în "Marele Circ" în urmă cu 10 ani, pentru echipa Vodafone McLaren.

Lewis Hamilton a cucerit, duminică, al patrulea titlu din carieră în campionatul mondial al Formulei 1. Pilotul britanic a postat pe Instagram un mesaj prin care spune ca visul oricăruia dintre noi poate deveni realitate.

“De mic am visat să concurez în Formula 1. Nu am renunţat niciodată la acest vis, chiar dacă lumea îmi spunea că e imposibil de realizat. Stau aici, în faţa dumnevoastră, cu 4 titluri mondiale, demonstrând că dacă îţi urmezi visul, acesta poate deveni realitate.

Le sunt veşnic recunoscător celor 1500 de oameni din echipa mea, care au visat să construiască cea mai bună maşină din Fomrula 1, şi au reuşit acest lucru. Nu m-aş afla aici fără fanii mei. Aţi fost mereu lângă mine. Vă mulţumesc din toată inima”, a postat Hamilton pe reţeaua de socializare.

Hamilton a devenit al treilea pilot din istorie care atinge borna de patru titluri mondiale în Formula 1! Sebastian Vettel şi Alain Prost au de asemenea patru titluri mondiale. Juan Manuel Fangio ocupă treapta secundă, cu cinci titluri. Michael Schumacher deţine recordul all-time, fiind de şapte ori campion în Formula 1. Hamilton a debutat în "Marele Circ" în urmă cu 10 ani, pentru echipa Vodafone McLaren.

Clasamentul final în Marele Premiu al Mexicului:

1. Verstappen
2. Bottas
3. Raikkonen
4. Vettel
5. Ocon
6. Stroll
7. Perez
8. Magnussen
9. Hamilton
10. Alonso
11. Massa
12. Vandoorne
13. Gasly
14. Wehrlein
15. Grosjean
Au abandonat: Sainz, Ericsson, Hartley, Hulkenberg şi Ricciardo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici