Liga 1 revine. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat când se va relua fotbalul în România

  • Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat că pe 13 iunie se va relua fotbalul în România
  • Preşedintele FRF a spus că de la 1 iunie jucătorii se vor putea antrena împreună şi echipele îşi vor putea programa meciuri amicale
  • Liga 1 a fost suspendată pe 10 martie, din cauza epidemiei de coronavirus
2112 afișări
Imaginea articolului Liga 1 revine. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat când se va relua fotbalul în România

Sursa foto: Mediafaxfoto

România se înscrie şi ea pe lista ţărilor care vor relua fotbalul, după suspendarea competiţiilor sportive din cauza epidemiei de coronavirus. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat vineri, 22 mai, în cadrul unei videoconferinţe, ReStart Sport Summit, că toate lucrurile merg conform planului şi că pe 13 iunie vom putea urmări din nou meciuri de fotbal. 

Preşedintele FRF a precizat însă că nu se vor relua eşaloanele în acelaşi timp pentru că nu toate echipele au reuşit să înceapă de la data de 15 mai protocolul recomandat de autorităţile din România. 

Răzvan Burleanu, preşedinte Federaţia Română de Fotbal:  "Prin reluarea fotbalului aducem vieţii noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitivă.  În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cluburile din Liga I şi o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, în faza reluării antrenamentelor în care suntem astăzi, aşteptând permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective, cu toţi jucătorii, apoi meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, bineînţeles menţionez, fără spectatori, în primă fază".

Răzvan Burleanu i-a liniştit pe iubitorii fotbalului. Meciurile se vor juca fără spectatori doar pentru o perioadă. Preşedintele FRF speră ca fanii să poată merge pe stadioane în viitorul apropiat.

"Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă, ceea ce înseamnă că este doar o soluţie pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului", a declarat, Răzvan Burleanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici