Liga Campionilor | Tottenham - Manchester City şi Liverpool - Porto, meciurile serii în sferturi

Seria meciurilor din sferturile Ligii Campionilor, sezonul 2018-2019, începe cu partidele Tottenham - Manchester City şi Liverpool - Porto, de la ora 22:00.

124 afișări
Imaginea articolului Liga Campionilor | Tottenham - Manchester City şi Liverpool - Porto, meciurile serii în sferturi

Liga Campionilor | Tottenham - Manchester City şi Liverpool - Porto, meciurile serii în sferturi

Stadionul Tottenham Hotspur va găzdui pentru prima dată un meci din cupele europene, iar această dublă din sferturi este prima pentru echipa lui Pochettino din anul 2011. Tottenham şi Manchester City se vor întâlni pentru a doua oară în acest sezon. Prima dispută dintre cluburi a fost în Premier League, atunci când echipa pregătită de Pep Guardiola s-a impus cu 1-0. Duelul nu se va da numai pe teren, ci şi pe banca tehnică, antrenorii celor două formaţii, Mauricio Pochettino şi Pep Guardiola, sunt cunoştinţe vechi, ei s-au confruntat şi când erau fotbalişti.

"Aşa este. Ne-am întâlnit de multe ori, inclusiv pe vremea când eram amândoi fotbalişti. Şi atunci era greu să joci contra Barcelonei, nu doar acum", a precizat Pochettino, în conferinţa de presă.

Cele două formaţii vin cu moral bun, au obţinut victorii în ultimele meciuri jucate. Tottenham s-a impus cu 2-0 în Premier League în faţa echipei Crystal Palace, în timp ce Manchester City s-a calificat în semifinalele FA Cup, după ce a câştigat, scor 1-0, contra echipei la care evoluează atacantul român Florin Andone, Brighton.

"Ştim ce echipă vom întâlni şi avem în minte cum să gestionăm acest meci. Dacă vrem să evoluăm ca echipă trebuie să facem faţă acestui meci. Mereu când jucăm cu ei, joacă într-un mod agresiv. Dacă ei vor juca din nou aşa, va trebui să jucăm noi şi mai rău ca ei. Kyle Walker se simte mai bine şi Ben Mendy s-a recuperat bine, cred că vor fi disponibili pentru meci", a spus Pep Guardiola, în cadrul conferinţei de presă.

Tottenham vs Manchester City, de la ora 22:00

Echipe probabile

Tottenham - Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Alli; Eriksen, Son, Winks; Kane
În afara lotului: Dier, Lamela
Incerţi: Aurier, Llorente
Vor rata următorul meci dacă vor primi cartonaş galben: Alderweireld, Lamela, Son

Manchester City - Ederson; Danilo, Stones, Kompany, Laporte; De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Bernardo Silva, Jesus, Sterling
În afara lotului: Bravo, Zinchenko
Incerţi: Agüero, Delph, Mendy, Walker
Vor rata următorul meci dacă vor primi cartonaş galben: Agüero, Otamendi

Liverpool vs Porto

Pentru al doilea an la rând, Liverpool se întâlneşte cu Porto într-o rundă eliminatorie în Liga Campionilor. În sezonul trecut, cele două formaţii au jucat în optimile competiţiei, atunci când portughezii nu au avut niciun cuvânt de spus sub privirile propriilor fani. Pe stadionul "Do Dragao", gruparea de pe Anfield s-a impus cu 5-0. La Liverpool acasă meciul s-a încheiat 0-0, iar englezii s-au calificat mai departe în Liga Campionilor.

"Toate echipele au vrut să pice cu Porto, eu nu am vrut. Cine cunoaşte bine fotbalul ştie bine că Porto este foarte periculoasă, iar acum trebuie să o înfruntăm. Sigur, nimeni nu voia să pice nici cu Liverpool, aşadar va fi greu pentru ambele formaţii. Fiind spuse toate astea, d-abia aşteptăm să coborăm pe teren", a spus tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, în conferinţa de presă susţinută înaintea partidei tur cu Porto, potrivit corrieredellosport.it, care a vorbit şi despre dubla din optimile Ligii Campionilor din sezonul trecut:

"Acea victorie cu 5-0 a fost o partidă ciudată, decisă după două sau trei faze de contraatac. Trebuie să avem ideile clare şi să gestionăm la maximum fazele importante. Acum avem mai multă exprienţă, mulţi au judecat greşit remiza, 0-0, cu Bayern (n.red. - din meciul tur din optimi), dar la Munchen am reuşit să fructificăm ocaziile noastre.

Vom înfrunta Porto cu respect. Este o echipă foarte bună, compactă în apărare şi foarte atentă în pressing şi merită, cu siguranţă, să fie în sferturi. Trebuie să fim pregătiţi de tot şi ştim că va fi dificil".

Liverpool s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o din cursa pentru titlul de "Campioana Europei" pe Bayern Munchen, scor 3-1 la general. De cealaltă parte, Porto a ajuns în această fază a competiţiei, după ce s-a impus în faţa echipei din Italia, AS Roma, 4-3 la general.

Liverpool vs Porto, de la ora 22:00

Echipe probabile

Liverpool - Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Milner; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané
În afara lotului: Gomez, Oxlade-Chamberlain, Robertson
Incerţi: Lallana, Matip, Van Dijk, Wijnaldum

Porto - Casillas; Maxi, Felipe, Militão, Alex Telles; Danilo, Otávio, Corona; Brahimi, Marega, Soares
În afara lotului: Herrera, Pepe
Incerţi: Alex Telles
Vor rata următorul meci dacă vor primi cartonaş galben: Éder Militão, Danilo, Otávio

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici