Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat când s-ar putea relua Liga 1. Ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră?

  • Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că sezonul s-ar putea relua pe 5 iunie
  • În plus, s-a prelungit cu o lună perioada în care cluburilor pot depune actele pentru obţinerea licenţei
  • LPF a mai anunţat că se vor putea prelungi contractele jucătorilor, care expiră la finalul lunii iunie 2019
1519 afișări
Imaginea articolului Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat când s-ar putea relua Liga 1. Ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră?

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat când s-ar putea relua Liga 1. Ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră?

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat luni, 13 aprilie, o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga 1, în cadrul căreia s-a discutat şi despre data la care s-ar putea relua campionatul. Potrivit comunicatului emis pe site-ul lpf.ro, echipele din Liga 1 s-ar putea întâlni din nou începând cu 5 iunie. 
 
„În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, decretată în ţara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediţia 2019/2020 a campionatului", a anunţat LPF. 
 
Potrivit Ligii, perioada pentru depunerea documentelor în vederea obţinerii licenţei s-a extins cu încă o lună.
 
Totodată, contractele jucătorilor care expiră la finalul sezonului, în luna iunie 2019, ar putea fi prelungite.
 
„Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF  şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% din jucătorii profesionişti legitimaţi la cluburile membre LPF", se preciează în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici