Lindsey Vonn s-a accidentat în proba de slalom din Andorra şi a fost dusă la spital

Schioarea Lindsey Vonn a suferit o căzătură, sâmbătă, în proba de slalom super-uriaş de la Soldeu, în Andorra, din cadrul Cupei Mondiale la schi alpin, şi a fost dusă la spital, informează The Telegraph.

600 afișări
Imaginea articolului Lindsey Vonn s-a accidentat în proba de slalom din Andorra şi a fost dusă la spital

Lindsey Vonn s-a accidentat în proba de slalom din Andorra şi a fost dusă la spital

Lindsey Vonn a început bine proba, în condiţii de vizibilitate slabă, dar nu a reuşit să-şi menţină echilibrul într-un viraj din ultima parte a traseului şi s-a prăbuşit pe pârtie. Cursa a fost întreruptă timp de câteva minute, iar asistenţa medicală a fost trimisă către americancă. Vonn a rămas imobilizată preţ de câteva minute şi a fost transportată de pe pârtie cu o targă pentru a fi dusă la un spital din Andorra.

Nu există deocamdată informaţii oficiale în legătură cu gravitatea accidentării suferite de Vonn. Din primele date, se pare că Vonn s-a lovit serios la genunchiul stâng.

TITLURILE ZILEI

Cursa de la Soldeu, Andorra, ar fi trebuit să înceapă dimineaţă, dar a fost amânată timp de trei ore, din cauza condiţiilor dificile. Lindsey Vonn este lider în clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin.

Considerată una dintre cele mai mari schioare din toate timpurile, Lindsey Vonn a câştigat titluri olimpice şi mondiale în competiţiile de viteză, pe parcursul carierei, şi a câştigat Marele Glob de Cristal al Cupei Mondiale de patru ori, ultimul succes fiind în 2012.

Vonn a fost afectată de leziuni la genunchi din 2012, iar cea mai mare parte a sezoanelor 2013 şi 2014 au fost ratate din cauza unor intervenţii chirurgicale. Dar sportiva din SUA a revenit într-o formă foarte bună în acest an, la vârsta de 31, iar luna trecută a înregistrat victoria cu numărul 76 în Cupa Mondială.

Cursa din Andorra a fost câştigată de italianca Federica Brignone. Lara Gut, locul doi în clasamentul general, a terminat cursa pe locul 16 şi s-a apropiat la 8 puncte de Vonn. În condiţiile în care nu va fi aptă să termine sezonul, Vonn va pierde Marele Glob de Cristal în favoarea Larei Gut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici