Lionel Messi, singurul argentinian din echipa mondială a anului 2022 în viziunea IFFHS

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat publicităţii versiunea proprie componenţei celei mai bune echipe masculine de fotbal a anului 2022, urmând ca în zilele următoare să prezinte şi alte clasamente la nivel mondial.

171 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, singurul argentinian din echipa mondială a anului 2022 în viziunea IFFHS

Lionel Messi, singurul argentinian din echipa mondială a anului 2022 în viziunea IFFHS

Printre acestea se numără clasamentul mondial al cluburilor 2022, cele mai puternice ligi mondiale 2022, echipele continentale ale anului 2022 şi cei mai buni jucători continentali 2022, dar şi topuri ale fotbalului feminin.

Selectarea componenţilor celei mai bune echipe mondiale de fotbal masculin a fost influenţată de desfăşurarea Cupei Mondiale din Qatar 2022, dar în echipă apar şi numele a doi jucători care nu au fost prezenţi la competiţia supremă a fotbalului.

Karim Benzema, atacantul Franţei şi câştigătorul Balonuui de Aur nu putea fi absent din această echipă, la fel cum nici cel mai prolific atacant din Premier League, norvegianul Erling Haaland nu a putut fi trecut cu vederea de forul care a alcătuit echipa mondială a anului.

De remarcat că Lionel Messi a fost trecut la categoria mijlocaşi, el fiind dealtfel singurul reprezentant al campioanei mondiale în această formulă de echipă, în care nu a prins loc niciun jucător brazilian sau spaniol, dar care are câte doi reprezentanţi ai Franţei, Croaţiei şi Belgiei.

Dealtfel, Messi a fost desemnat de către IFFHS şi cel mai bun jucător al anului 2022, cel mai bun coordonator de joc şi cel mai prolific marcator la nivel de meciuri internaţionale.

Messi a terminat anul cu o diferenţă de un gol faţă de coechipierul său de club, Kylian Mbappe, care a câştigat Gheata de Aur a Cupei Mondiale cu acelaşi avantaj faţă de argentinian.

Totalul de 22 de goluri internaţionale ale lui Messi este alcătuit din 4 marcate pentru PSG şi 18 pentru "Albiceleste".

Acesta este al treilea său titlu de cel mai bun marcator internaţional masculin al IFFHS, după cele din 2011 şi 2012.

Nume mari ale fotbalului mondial nu îşi găsesc locul în echipa mondială selectată de IFFHS, printre ei numărându-se şi Cristiano Ronaldo şi Neymar Junior.


Echipa mondială masculină a anului 2022 în viziunea IFFHS , în sistem de joc 4-3-3.


Portar

Thibaut COURTOIS (Belgia/Real Madrid)


Fundaşi

Achraf HAKIMI (Maroc/Paris SG)

Josko GVARDIOL (Croaţia/RB Leipzig)

Virgil VAN DIJK (Olanda/Liverpool)

Alphonso DAVIES (Canada/Bayern München)


Mijlocaşi

Luka MODRIC (Croaţia/Real Madrid)

Kevin DE BRUYNE (Belgia/Manchester City)

Lionel MESSI (Argentina/Paris SG)


Atacanţi

Erling HAALAND (Norvegia/Dortmund/Manchester City)

Karim BENZEMA (Franţa/Real Madrid)

Kylian MBAPPE (Franţa/Paris SG)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici